Središnja Bosna: Intenzivnije kontrole mjera, novo vrijeme zabrane kretanja i nove upute ugostiteljima

Na današnjoj izvanrednoj sjednici Vlada KSB je, na preporuku Zavoda za javno zdravstvo KSB, donijela odluku da je potrebno nastaviti sa striktnim provođenjem svih općih i posebnih mjera, koje su trenutno na snazi te je naložila inspekcijskim organima i pripadnicima MUP-a KSB da intenziviraju rad na terenu, u cilju praćenja postojećih mjera, doznaje Vitez.info.

Mjera ograničenog kretanja usklađena je s Naredbom kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva te je zabrana kretanja od 21,00 do 5,00 sati ujutro.

Mjera koja se tiče ugostiteljskih objekata dopunjena je na način da se omogućava služenje jela i pića u zatvorenom prostoru, za sve one objekte koji ispune minimalne zahtjeve u pogledu zadanih epidemioloških mjera. Stolovi moraju biti raspoređeni da je udaljenost između njih najmanje 3 metra od ivice do ivice stola. Broj osoba koje sjede za istim stolom potrebno je ograničiti na četiri, a ukupan broj gostiju u zatvorenom prostoru ne može biti veći od 20, uz optimalnu prirodnu ventilaciju. Zabranjuje se i glazba uživo, kao i usluživanje gostiju koji ne sjede za stolom.

Donesene mjere stupaju na snagu od subote, 10. travnja 2021. godine.

Prethodni članakVlada KSB donijela nove mjere, pogledajte koje
Sljedeći članakU F BiH u 24 sata 651 osoba zaražena koronavirusom, oporavljeno 1.025