Sportski laureati Busovače

Najbolji-sportasi-Busovace

Najbolji-sportasi-BusovaceSportski laureati Busovače za 2013. godinu su karatašica KK Napredak, Pamela Smoljo i karataš KK Bunkai, Edin Smaka.

Pamela Smoljo je jedna od najboljih i najperspektivnijih mladih karatašica u Srednjobosanskoj županiji, dok je Edin Smaka kadetski reprezentativac BiH i osvajač reprezentativne brončane medalje na prvenstvu Balkana. Najbolja muška ekipa je Nogometni klub Busovača, ujedno i najstariji i najpopularniji sportski kolektiv u ovom srednjobosanskom gradiću i ženska ekipa Karate kluba Napredak. Žiri je izabrao i najperspektivnije sportaše Busovače u ekipnim i pojedinačnim sportovima. Petar Ivan Varešković, karataš KK Napredak, Ana Relota, tenisačica TK Tisa i Ivan Bošnjak, član Kluba borilačkih sportova Sensei, najperspektivniji su sportaši u pojedinačnim sportovima, a Vedran Vrhovac, član NK Busovača i odbojkašica Vanja Račić u ekipnim sportovima.

Za najboljeg stručno-sportskog radnika žiri je izabrao trenera NK Busovača, Olivera Vujicu, a posebna priznanja dobili su i veteran sportskog ribolova Ivica Krišto – Bela, te nogometna ekipa veterana NK Busovača.
Posthumno sportska priznanja dobili su dugogodišnji istaknuti nogometaši, treneri i sportski radnici NK Busovače, Derviš Ekmeščić, Zoran Jović i Stipo Znahor.

Prigodnim riječima okupljenim u srijedu navečer u punoj dvorani kina Theatar i najboljim sportašima obratili su se tajnik i predsjednik Sportskog saveza Busovače, Miodrag Vujović i Jozan Laštro, a ovoj lijepoj svečanosti prisutni su bili i uglednici iz sportskog, kulturnog i političkog života Busovače i Srednjobosanske županije.

Lijepom ugođaju glazbenim izvedbama dali su i učenici i nastavnici Glazbene škole u Busovači.

Z. Čilić

sportski-laureati