Sportske igre mladih i u Travniku

Travnik će tijekom dva dana, 21. i 22. srpnja, biti domaćin bh. sportske priče – trećih BH Telecom Sportskih igara mladih. Mališani će imati priliku natjecati se u 10 sportova: mali nogomet, rukomet, odbojka, ulična košarka, odbojka na pijesku, igra “između dvije vatre”, šah, tenis, stolni tenis i badminton.

Admir Hadžiemrić, načelnik Općine Travnik, u ponedjeljak 22. srpnja, otvorit će u OŠ „Travnik” Coca – Cola Cup u malom nogometu za kategoriju 1997. i mlađe i tako obilježiti održavanje ovogodišnjih BH Telecom Sportskih igara mladih.

BH Telecom Sportske igre mladih najljepša su sportska priča koja kroz sport, druženje, fair play i toleranciju okuplja djecu i mlade širom Bosne i Hercegovine. Igre su prvi put održane u BiH 2011. godine i u prethodne dvije godine okupile su preko 30.000 mališana. Do sada se na ovogodišnje Igre prijavilo preko 29.000 dječaka i djevojčica iz cijele BiH. Takmičenja se odvijaju u ženskoj i muškoj konkurenciji u kategorijama 1997. godište i mlađe i 2001. godište i mlađe. Pobjednici regionalnih natjecanja sudjelovat će na finalnom natjecanju u Sarajevu, koje će se održati od 20. do 24. kolovoza.

Igre su do sada posjetile Konjic, Goražde, Doboj, Zenicu, Sarajevo, Prijedor i Bihać, Tuzlu i Gradačac, a nakon Travnika putuju u Bugojno i još 8 bh. gradova.