Sport Caffe pobjednik završnice prvenstva 3×3 Lige BiH održane u Vitezu

Završnica prvenstva Bosne i Hercegovine u basketu, pod nazivom Liga BiH 3×3, ponudila je gledateljima odličnu košarku. Nije nedostajalo vrhunskih poteza i neizvjesnih utakmica. Upravo se sve to moglo vidjeti u finalnoj utakmicu, gdje je Sport Caffe iz Dervente svladao Rodeo Energy iz Bugojna.

Susret je okončan rezultatom 21:19, a obje ekipe su imale nekoliko prilika posljednjim šutem doći do pobjede.

Treće mjesto osvojila je ekipa Ecos Romari iz Viteza, koja je bila jedan od glavnih favorita. Međutim, ovo je bio prvi turnir nakon povratka Palavre u ekipu, što je i najveći dobitak ekipe Ecos Romari. Sasvim je sigurno kako će već u narednom periodu nastaviti ostvarivati najbolje rezultate. Istaknimo kako osvojeno treće mjesto u ovako jakoj konkurenciji uopće nije za podcijeniti.

Dodajmo kako je kroz Ligu je prošlo 566 igrača i 209 timova, odigran je 481 basket. Odigrano je 13 turnira, a podijeljeno je 35 000 KM novčanih nagrada.

Rukovodstvo Lige posenbno je ponosno na velik broj domaćih ekipa.

Posebno nas raduje velik broj mladih timova, koji se sve ozbiljnije uključuju u novi Olimpijski sport. Također, smo uspjeli podignuti rejting BiH koja je bila 33. u svijetu, a sada je na 23. Mjestu. Nalazimo se ispred država poput Španjolske, Hrvatske , Kanade..što smatramo velikim uspjehom“, poručili su iz Lige BiH 3×3.