Specijalci na ulicama Sarajeva: Ratovali navijači Lecha i Horde zla, nekoliko osoba teško ozlijeđeno

U ponedjeljak navečer u centru glavnog grada BiH došlo je do fizičkog sukoba između navijača Sarajeva i Lecha iz Poznana.

Prema službenim informacijama, u sukobu je stradao 21-godišnji Poljak koji je zadobio povrede desne šake i glave, ali on je ubrzo pušten iz bolnice. Isto tako, izgleda da je u tučnjavi korišten i suzavac, zbog kojeg je jedna starija gospođa zatražila medicinsku pomoć. Radio Sarajevo doznaje kako je šest navijača bilo primljeno u bolnicu te da im je pružena hitna medicinska pomoć.

Klix.ba javio je kako je na teren bio poslan ogroman broj policijskih snaga, a među njima i specijalne jedinice. Neslužbeno se doznaje kako je oštećeno jedno vozilo hitne pomoći i da je zapaljen jedan automobil. Autobus navijača iz Poljske u potpunosti je uništen.

I dok policija utvrđuje činjenice, BiH mediji neslužbeno doznaju kako je oko 30 pripadnika Hordi zla napalo navijače Lecha, koji su došli na prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka. Navodno su pijani Poljaci počeli provocirati sa skandiranjem “ovo je Srbija”.

Radio Sarajevo javio je sinoć kako je oko ponoći došlo do nove tučnjave navijača Sarajeva i Lecha, ovog puta u sarajevskom naselju Vogošća. Sukob je trajao do 1 sat iza ponoći, a policija je privela veći broj huligana.