Specijalci MUPA SBK-a u Kruščici

Kako nam javljaju mještani Kruščice, koji već skoro dva mjeseca prosvjeduju protiv izgradnje dvije mini hidrocentrale na rijeci Kruščici kod Viteza, od jutros su u naselje opet ušli specijalci MUP-a SBK-a.

11:13 Oko 200 mještana Kruščice kod Viteza okupilo se kako bi spriječili dolazak mašina radi početka radova na izgradnji dvije mini hidrocentrale. Sami ulaz ovog parka obezbjeđuje oko 50 pripadnika MUP-a SBK kao i pripadnici policije za podršku. Dolazak mašina se očekuje svakog trenutka. Rijeka Kruščica, kažu mještani, napaja 150.000 građana Viteza i Zenice.

10:47 I iz MUP-a SBK-a potvrdili su Feni da su pripadnici specijalne policije u Kruščici, ali tvrde da se radi o redovitoj kontroli.

– Situacija je za sada uredna i pripadnici specijalne policije su tu čisto zbog pripravnosti, jer obilaze teren. Nisam informiran da imaju neke konkretne zadatke – kazao je Hasan Hodžić iz Operativnog centra MUP-a SBK-a.

10:42 Prema informacijama s terena većina mještana je na ulici i, kako kažu, spremni su zaustaviti građevinske mašine ukoliko pokušaju proći prema gradilištu.

10:01: Ovdje pogledajte video šta se trenutno dešava u Kruščici.

Kako kažu prosvjednici, formirana su dva živa zida, a mještani i dalje brane investitoru gradnju mini hidrocentrale.
Podsjećamo, prije dvije sedmice tokom prosvjeda došlo je do fizičkog obračuna između prosvjednika i specijalaca MUP-a SBK, gdje su mještani optužili specijalce za brutalnost i nasilje.
U međuvremenu Općinski sud privremeno je obustavio započetu gradnju dok se ne izvrši revizija dozvola.

 

hayat

Prethodni članakFacebookom i Viberom kruži lažna nagradna igra Konzuma
Sljedeći članakDora Ćosić osvojila 1. Otvoreni turnir za mlađe kadete i kadetkinje u BiH