SPARKreators državno natjecanje u robotici za osnovnoškolce za školsku 2019./2020.

SPARK će i ove godine organizirati sadaveć tradicionalno natjecanje  u robotici: SPARKreators. Na natjecanju sudjeluju učenici osnovnih škola i natjecanje je  za školsku 2019./2020 godinu. Ovogodišnje natjecanje biti će organizirano u online formatu uz podršku Ambasade Republike Francuske u BiH, koja je generalni sponzor natjecanja.

“U našem kalendaru SPARKreators je trebao biti održan sredinom  godine. Zbog mjera vezanih uz suzbijanje pandemije koronavirusa, taj događaj smo otkazali.

Ipak, ohrabreni potporom škola koju smo dobili kroz istraživačku anketu, odlučili smo organizirati SPARKreators u izmjenjenom obliku. Nažalost, neće biti druženja uživo, no odabrali smo kvalitetan online format i prilagođen koncept natjecanja. Time ćemo, bar donekle, dočarati nevjerojatnu atmosferu koja uvijek vlada na ovome natjecanju iz robotike,” pojasnila je Matea Vučić Markić, voditeljica SPARK School.

Online revijalna završnica SPARKreators natjecanja  održat će se  18.12.2020.  To će biti događaj zatvoren za javnost i na njemu će sudjelovati samo natjecatelji, mentori, žiri i članovi SPARK škole.

“Na natjecanje se prijavilo impresivnih 37 škola uz još 10-tak njih koje su izrazile žaljenje jer nisu u prilici da sudjeluju iz opravdanih razloga. Istinski nas veseli entuzijazam nastavnika i učenika i želja da prošire znanje i izvan nastavnog kurikuluma,” zaključila je Markić Vučić.

Koncept SPARKreators natjecanja predviđa timove do 5 učenika, dok sami projekt prezentira jedan učenik, član tima. Svaki tim će na raspolaganju imati 10 minuta za predstavljanje projekta. Za to vrijeme će se pustiti video prezentacija koju je tim napravio. 

SPARK i Francuska ambasada pripremili su nagrade za pobjednike natjecanja kao i certifikate kao potvrde o sudjelovanju na natjecanju.

SPARKreators natjecanju iz robotike je uz Find Your SPARK gadget show jedan od  SPARKovih najmasovnijih projekata.