Snimljen kratki film ‘Put od milijun koraka’ o mega stazi Via Dinarica

Organizacija “Zemlja Dinarica” snimila je kratki film “Put od milijun koraka” o Via Dinarici, stazi koja se pruža od Slovenije do Albanije, preko Bosne i Hercegovine, a kroz koju prolazi možda i najljepši dio te mega staze.

Via Dinarica je put namijenjen planinarima, biciklistima i drugim izletnicima koji posjećuju Dinaride kao turisti, ali istodobno i platforma za razvoj i unapređenje životnih uvjeta za ljude koji u Dinaridima žive. Predsjednik “Zemlje Dinarice” Zehrudin Isaković kazao je za Fenu da je film edukativnog karaktera, namijenjen djeci osnovnih i srednjih škola kako bi se informirali o stazi. Kao jedan od glavnih motiva za uspostavu te staze, Isaković je naveo zaštitu prirode na tom području, ali je podvukao i značaj razvoja planinskog turizma te rekreaciju kroz bajkovite predjele.

– Svatko tko je prošao stazu, ostao je oduševljen raznolikošću i ljepotom predjela. U BiH staza obuhvaća područja Buškog jezera, zatim planine Vranj, Čvrsnicu i Prenj, Boračko jezero, Bjelašnicu, Visočicu, Kalinovik, Zelengoru, Sutjesku, Maglić i Trnovačko jezero – naglasio je Isaković.

Njihova želja je, dodao je, da se mlade generacije informiraju o stazi te da kroz obilazak prirodnih ljepota zavole i svoju domovinu. Film je urađen uz podršku UNDP-a, USAID-a i Talijanske razvojne agencije (AICS). 

Prethodni članakVIDEO: Htio je zagrliti svoga tatu za vrijeme nastupa i na kraju je “ukrao” show
Sljedeći članakDržavljanin Srbije pokušao napustiti Hrvatsku sa 16 kila marihuane