ŠN Romari odmjerila snage s Mininogometnom reprezentacijom Hrvatske

Protekli vikend, točnije 14. ožujka 2015. godine, nogometaši Škole nogometa „Romari“ susreli su se sa najmlađom Mininogometnom reprezentacijom Hrvatske u Zagrebu, i to sa uzrastima 2006. i 2007. godište. Dječaci iz ŠN Romari po prvi puta predstavljali su Bosnu i Hercegovinu na nekom susretu i kući ponijeli jednu pobjedu i jedan poraz.

Ovo je bilo nesvakidašnje iskustvo za male nogometaše ŠN Romari. Osim utakmica i zajedničkog ručka, organiziran je i kratki obilazak Zagreba.

Treneri i voditelji škole s ponosom hvale svoje nogometaše: “Naši momci su već navikli na putovanja jer se trudimo da ih vodimo na što više turnira, susreta a uz igru, gdje se stvori prigoda, djeci organiziramo i obilaske grada, kino, ZOO i drugo. Škola je mlada, i nastojimo skupiti što više utakmica u nogama i iskustva. Ovu godinu imamo još puno planova, turniri na koje želimo ići su uglavnom Međunarodni, ali pokoji i tu kod nas. Trenutno prelazimo 100 članova pa je lakše imati selekcije za turnire.”

Iz Romarija nagovještavaju i realizaciju novog sporta.

“O Mininogometu kao sportu se vrlo malo zna budući da je to novina u svijetu nogometa. Namijenjen je rekreativcima, i svim onima koji vole „haklati“ doma s prijateljima. U Europi i svijetu je već poprilično razvijen pa tako postoji i Svjetski i Europski Mininogometni Savez. Ovaj sport ima svoja pravila, i to u mnogočemu različita od velikog nogometa i Futsala. U susjednim zemljama kao i u zemljama Europe postoji i Liga u Mininogometu, te reprezentacije. Gdje će se održati iduće EUROPSKO MININOGOMETNO PRVENSTVO još je neizvjesno, u kombinaciji je Italija ili Hrvatska. Vjerujemo kako će ovaj sport zaživjeti i kod nas, s obzirom da je najčešća rekreacija upravo nogomet. Dimenzije terena kao i podloga kakve mi imamo u SRC Romari odgovaraju upravo zahtjevima i pravilima Mininogometa čime zapravo svaki rekreativac koji kod nas igra već donekle sudjeluje u Mininogometu. Djeca koja treniraju u ŠN Romari dobila su priliku da predstavljaju BiH na jednom ovakvom susretu, a nadamo se kako ćemo uskoro organizirati i neki revanš upravo tu kod nas.”