Šmizle oduševile u Posušju i Širokom Brijegu

Gradsko kazalište mladih Vitez proteklog vikenda do suza je nasmijalo publiku u Zapadnoj Hercegovini, točnije u Posušju i Širokom Brijegu, gdje su izveli svoju hit predstavu „Šmizle“.

Šmizle su u Zapadnoj Hercegovini nastupile u sklopu projekta HNS PLUS, koji je kroz nekoliko ciklusa najširoj zainteresiranoj javnosti ponudio sadržaje iz kulture kao što su književne večeri, gostovanja kazališnih predstava, koncerta i slično. Ovaj program, s ciljem promocije kulture i umjetnosti, pokrenuo je Odjel za kulturu, sport, medije i informiranje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Vrijedi istaknuti kako su viteške Šmizle po prvi put odigrale predstavu  u izmijenjenom sastavu. Naime, u Širokom Brijegu je umjesto Berne Mišković ulogu Nate odigrala Marija Gudelj, te fantastično odgovorila na vrlo zahtjevnu zadaću.

Šmizle su kao i svaki put do sada pobrale velike simpatije i gromoglasan pljesak publike, a najavljeno je kako će vrlo skoro posjetiti i ostale gradove u Hercegovini, kao i Posavini.

U predstavi „Šmizle“ igraju: Berna Mišković (Marija Gudelj), Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar, a tekst Miroljub Nedović. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.