“Šmizle” izazvale oduševljenje i u Zenici

U sklopu manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne proteklog vikenda u Hrvatskom domu “Kraj Tomislav” u Zenici izvedena je hit predstava “Šmizle” Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez. Predstava “Šmizle”, autora Miroljuba Nedovića, a u režiji Brune Grebenara, pobrala je simpatije brojne publike u Zenici, koja je tijekom predstave nekoliko puta aplaudirala, a na koncu gromoglasnim pljeskom nekoliko puta zvala na bis viteške kazalištarce.

Šmizle su se još jednom potvrdile kao izuzetno duhovita i zrela predstava sa snažnom feminističkom notom, za jedno amatersko kazalište iz Bosne i Hercegovine, s veoma talentiranim i usklađenim ansamblom. Nakon predstave publika je izrazila želju čim prije ponovno pogledati GKM Vitez, a što će se i dogoditi u prvom slobodnom terminu potvrdili su iz viteškog kazališta.

Domaćine je pozdravio voditelj GKM-a Vitez, Ivan Sajević, posebno se zahvalivši domaćinima Josipu Dujmoviću, predsjedniku GO HDZ BIH Zenica i Ireni Mrnjavac, koja je uz Gloriju Lujanović koordinatorica projekta Hrvatsko proljeće Središnje Bosne. Organizator manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne je Mladež HDZ BIH Središnja Bosna, na čelu s predsjednikom Goranom Pejakovićem.

U predstavi “Šmizle” glume Berna Mišković, Ana Maros, Ana Dragozet, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Marija Gudelj i Petar Pejović. Režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Prethodni članakIzabrano novo vijeće Frame Vitez
Sljedeći članakVitez: Policija upozorava na bojevo gađanje