Šmizle i GKM Vitez ovoga vikenda u Kulturnom centru Vodice i HNK Šibenik

Na poziv Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije Gradsko kazalište mladih Vitez nastupit će u Vodicama i Šibeniku, u sklopu 7. manifestacije “Tjedan zajedništva s crkvom i Hrvatima u BiH”.

Ovaj događaj odvija se pod pokroviteljstvom eurozastupnice Željane Zovko, u tjednu od petka do nedjelje (22. do 24. ožujka) u Šibeniku i Vodicama.

Predstave su humanitarnog karaktera, ulaz je slobodan, a svatko tko bude u mogućnosti moći će dati svoj prilog za pomoć župi Vrhbosanske biskupije, Preobraženja Gospodinova – Borovica.

Predstave će biti igrane 22.ožujka 2019. godine u Kulturnom centru Vodice, s početkom u 19,00 sati, te 23.ožujka 2019. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik, s početkom u 19,00 sati.

Više o samoj župi Preobraženja Gospodinova – Borovica i stanju u tom kraju kazat će don Ivan Butum, koji će predvoditi svete misu u nedjelju 24.ožujka u 9,00 i u 11,00 sati, u župnoj crkvi „Našašća svetog Križa“u Vodicama.

“Ovim malim korakom ljubavi i zajedništva želimo jačati zajedništvo, povezivanje i jačanje u radu za svako dobro i Božji blagoslov našeg hrvatskog naroda”, poručili su iz Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije.

Predstava “Šmizle” Gradskog kazališta mladih Vitez izvedena je 80. puta, a višestruko je nagrađivana kako u BiH, tako i zemljama okruženja. Predstavu je režirao Bruno Grebenar, po tekstu Miroljuba Nedovića. U predstavi igraju: Antonela Lukić, Ana Maros, Berna Mišković, Elena Stojak, Ivona Matošević, Lorena Lukić, Mirna Matković i Petar Pejović. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević, a grafičko oblikovanje potpisuje Borislav Sučić.

Prethodni članakIz “Harija” za Dan općine spremaju najveću porciju ćevapa u BiH
Sljedeći članakDora Ćosić putuje u Italiju na vrlo jak ITTF turnir i Mediteranski kup