Šmizle i Hrvatsko proljeće Središnje Bosne ovoga petka u Zenici

U sklopu manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne u petak, 12. svibnja u Zenici će biti izvedena hit predstava “Šmizle” Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez. Predstava “Šmizle”, autora Miroljuba Nedovića, a u režiji Brune Grebenara, pobrala je velik broj nagrada u BiH, ali i na međunarodnoj sceni.

Riječ je o jednoj izuzetno duhovitoj i zreloj predstavi sa snažnom feminističkom notom, za jedno amatersko kazalište iz Bosne i Hercegovine, sa veoma talentiranim i usklađenim ansamblom.

Radnja predstave je smještena u lokal “Mali raj”, staru kafanu na ivici propasti čija se vlasnica odlučuje da zajedno sa svojom kumom osnuje ženski bend. Tada počinju zaplet i glavna zabava za gledatelje, šest potpuno različitih tipova i karaktera – od bivše robijašice do kafanske pjevačice, od trostruko razvedene žene do samohrane majke dvoje djece, od zlostavljane supruge do mlade, urbane djevojke. Ove suprotnosti dovode do mnoštva komičnih situacija, osvježavajućih i inovativnih šala.

Predstava će gostovati u Hrvatskom domu Kralj Tomislav u Zenici s početkom u 19 sati, a ulaz je besplatan.

U predstavi glume Berna Mišković, Ana Maros, Ana Dragozet, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Marija Gudelj i Petar Pejović. Režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Prethodni članakPredsjedateljica Bradara s predstavnicima Udruge poslodavaca Federacije BiH
Sljedeći članakUtakmica sa Širokim Brijegom je “biti ili ne biti”