“Šmizle” gradskog kazališta mladih “Vitez” gostuju u Zagrebu

Osmu godinu zaredom Forum mladih Udruge bosanskih Hrvata “Prsten” u božićno vrijeme organizira humanitarnu akciju pod nazivom „Mladi mladima“. Cilj akcije je usrećiti djecu s poteškoćama u razvoju i nezbrinutu djecu u domovima u Bosni i Hercegovini.

Proteklih godina akcija je rasla i širila svoj doseg uveseljavajući mnogu djecu, a samo prošle godine, uz pomoć dobročinitelja, božićni pokloni stigli su do 150 djece u domovima u Odžaku i Novom Travniku, a pomoć domovima u obliku namirnica i higijenskih potrepština te didaktičkih igara olakšala je svakodnevicu zaposlenima i volonterima u tim domovima.

“Ove godine akciju počinjemo humanitarnom kazališnom predstavom koja će se održati u petak, 11. prosinca 2015. godine, s početkom u 20 sati u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu. Predstavu izvode glumci Gradskog kazališta mladih iz Viteza, a prikupljena sredstva od ulaznica iskoristit će se za kupovinu slatkiša i igračaka za djecu te higijenskih i ostalih potrepština neophodnih za funkcioniranje domova”, istaknuli su članovi Foruma u razgovoru za Vitez.info portal.

“Mladi glumci predstavit će nam svoju najnoviju uspješnicu, predstavu „Šmizle – ženski band“, s kojom su osvojili publiku širom BiH. Na Festivalu kazališta „Aplauz fest 05“, u Banja Luci, osvojili su i nagradu publike za najbolju predstavu, a glumica Ivona Matošević nagradu za najbolju glumačku kreaciju večeri od strane žirija festivala”, dodaju oni.

U predstavi glume Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Ako volite bosanskohercegovački humor, kazalište i želite pomoći nezbrinutoj djeci i djeci s poteškoćama u razvoju smještenim u domovima u Bosni i Hercegovini ovo je izvrsna prilika da ispunite te želje! Dođite u kinodvoranu Forum u Studentskom domu Stjepan Radić i ispunite svoj petak smijehom do suza i odličnim osjećajem da ste nekome uljepšali božićne blagdane!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/975412919183908/