“Šmizle” GKM-a Vitez ruše rekorde gledanosti, ponovno oduševile u Zagrebu

Predstava „Šmizle“ Gradskog kazališta mladih Vitez ponovno je oduševila publiku u Zagrebu. Ovoga puta predstava je igrana u dvorani Studentskog centra, a oko 600 posjetitelja višeminutnim pljeskom i ovacijama nagradilo je odličnu izvedbu viteških kazalištaraca.

Gradsko kazalište mladih Vitez tako je i ove godine bilo dio tradicionalne humanitarne akcije Foruma mladih UH BIH Prsten „Mladi mladima“.
Predstava “Šmizle” već petu godinu puni kazališne dvorane i ruši rekorde gledanosti gdje god se izvede, a tako je bilo i ovoga puta u Zagrebu.

Osim što je pogledala odličnu predstavu, publika je kupovinom ulaznice pomogla i ovaj hvale vrijedni projekt. Naime, sva sredstva prikupljena prodajom ulaznica iskorištena su za tradicionalnu božićnu akciju Foruma mladih „Mladi mladima“ čiji je cilj prikupljanje sredstava za napuštenu djecu i djecu s posebnim potrebama u domovima u Bosni i Hercegovini. Ove godine Forum mladih Prstena odlučio je u sklopu akcije dovesti djecu iz ustanove za prihvat i odgoj djece “Mala škola” u Varešu na najljepši advent u Europi, u Zagreb te s njima podijeliti adventsku čaroliju i razveseliti ih u predbožićno vrijeme. Djeca iz Male škole su bila i na predstavi, a tijekom boravka u Zagrebu su posjetili i brojne znamenitosti te uživali u čarima Adventa.

U sklopu programa, osim predstave, publika je imala priliku uživati i u nastupu mladih glazbenih zvijezda, članica Prstena, a svima koji su doprinijeli realizaciji ovogodišnje akcije uručene su i prigodne zahvalnice. Sve posjetitelje, kao i sudionike i goste iz Vareša pozdravili su u ime domaćina Klara Barišić, predsjednica Foruma mladih Prstena, te Mirko Bošnjak, ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu.  

U predstavi Šmizle igraju Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu potpisuje Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.