“Šmizle” GKM-a Vitez obaraju rekorde gledanosti, u petak gostuju u Zagrebu

Predstava „Šmizle“ Gradskog kazališta mladih Vitez puni kazališne dvorane i oduševljava publiku gdje god se pojavi, a tako će biti i u petak, 11. prosinca 2015. godine, u kino dvorani „Forum“, u zagrebačkom studentskom domu “Stjepan Radić”, jer je u pretprodaji prodano više od 95% ulaznica.

„Nestrpljivo čekamo i jako se veselimo nastupu u Zagrebu. Svaki naš nastup Zagrebu bio je pred krcatom dvoranom, ispunjen smijehom, pljeskom, uz odličnu reakciju publike. Siguran sam da će i ovoga puta atmosfera biti odlična, a posebno me raduje da će dvorana ponovno biti prepuna, tim više što će prihod od ulaznica ići u humanitarne svrhe. Hvala našim dragim domaćinima i prijateljima iz Foruma mladih Udruge bosanskih Hrvata, prije svih Tončiju, Filipu i Ani“, kazao je u najavi gostovanja u Zagrebu Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Sva sredstva koja se prikupe kupovinom ulaznica iskoristit će se za uveseljavanje više od 150 mališana i onih malo starijih. Pokloni stići će u Centar za edukaciju i rehabilitaciju “Kuća nade”, Udrugu roditelja djece i osoba s posebnim potrebama Orašje, Obiteljski centar za osobe s posebnim potrebama „Sveti Rafael“ u Vitezu i u Dom za nezbrinutu djecu i vrtić koji vode Sestre Služavke Malog Isusa u Sarajevu.

Mladi glumci Gradskog kazališta mladih “Vitez” svojom su predstavom „Šmizle“ osvojili publiku širom BiH, ali i susjednim državama. Nastupom u Zagrebu Gradsko kazalište mladih “Vitez” pružit će potporu tradicionalnoj humanitarnoj akciji „Mladi mladima“ koju nekoliko godina za redom organizira Forum mladih Udruge bosanskih Hrvata “Prsten”. Ovogodišnja prikupljena sredstva akcije “Mladi mladima” bit će iskorištena za pomoć napuštenoj djeci i djeci s posebnim potrebama u domovima u Bosni i Hercegovini.

Predstava „Šmizle“ osvojila je velik broj nagrada i festivala, kako na domaćoj, tako i međunarodnoj sceni, a posebno se izdvajaju osvojeni 13. Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH i Aplauz fest 05. U predstavi igraju Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.