SLUŽBENO: Rješenje Općinskog suda Travnik o (ne)zakonitosti štrajka u osnovnim školama SBŽ

U petak navečer, 24. veljače, vitez.info je prenio neslužbenu informaciju, da je Općinski sud Travnik donio privremenu odluku o obustavi štrajka sindikata osnovnog obrazovanja Srednjobosanske županije.

Podsjetimo, iz ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa SBŽ početkom ovoga tjedna poslano je priopćenje za javnost u kojemu je između ostalog pisalo da je protiv sindikata je podnesena tužba nadležnom „Općinskom sudu u Travniku“ iz razloga što je sindikat započeo navedeni štrajk nezakonito.

Poslije objave ove informacije prozivali su nas “babama vračarama”, “nerelevantnim medijem”, “režimskim medijem”…a mi smo samo nastojali informirati javnost o podatku koji nam je potvrđen iz nekoliko izvora.

Tijekom jučerašnjeg dana naše pisanje je dobilo i potvrdu, a tekst presude Općinskog suda Travnik donosimo u foto galeriji. Ne želeći prejudicirati stvari, niti se staviti na bilo čiju stranu i dalje ćemo objektivno izvještavati javnost o informacijama koje nam budu dostupne, vodeći računa da i neslužbene informacije, koje eventualno objavimo, budu potvrđene iz nekoliko pouzdanih izvora.

Tijekom dana nismo uspjeli doći do reakcija iz Sindikata osnovnog obrazovanja na rješenje Općinskog suda Travnik.

{gallery}drustvo/rjesenje_sindikat{/gallery}