SLUŽBENO: Ministar Jurina za vitez.info o nastavku nastave!

Portal vitez.info danas je objavio neslužbenu informaciju kako bi nastava trebala biti nastavljena u ponedjeljak, 20. veljače 2012. godine.

Kako je javio izvor našeg portala, ovaj dogovor postignut je s aktivom ravnatelja osnovnih škola SBŽ, a u srijedu bi trebao biti održan sastanak predstavnima ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta SBŽ sa aktivom ravnatelja srednjih škola SBŽ.

Ove navode potvrdio nam je i resorni ministar Jozo Jurina.

Vrlo je vjerojatno kako bi nastava, nakon njezine obustave 6. veljače, trebala biti nastavljena u ponedjeljak, 20. veljače. Ipak, ostalo nam je da održimo sastanak i s aktivom ravnatelja srednjih škola, a ukoliko se oni slože s ovim prijedlogom učenici će onda zasigurno u školske klupe u ponedjeljak. Dakle, precizna informacija o početku nastave znat će se sutra u popodnevnim satima“, potvrdio je za vitez.info ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa SBŽ.

Ministar Jurina naše navode potvrdio je i u emisiji Extra plus koja je emitirana sinoć, u utorak 14. veljače, u programu TV KISS, gdje je govorio o ovoj temi, ali i drugim aktualnim temama, kao što je najavljeni štrajk sindikata osnovnog obrazovanja SBŽ.

Ovoj informaciji svakako valja pridodati i podatak da će, ukoliko se u međuvremenu ne postigne dogovor Vlade i sindikata osnovnog obrazovanja u SBŽ, učenici osnovnih škola ponovno provoditi vrijeme u kućama, umjesto u školskim klupama.