SLUŽBENO: Husnija Arapović novi trener NK “Vitez”

U pripreme za novu premijerligašku sezonu nogometaše Viteza povest će iskusni trener, Zeničanin, Husnija Arapović.

Iako su želje rukovodstva, nogometaša i navijača NK „Vitez“ bile da trenerski posao u Vitezu nastavi Spličanin Ante Miše, do dogovora ipak nije došlo. Ambicije, planovi, pa i financije bili su prepreka koje u razgovorima nisu prevladane, nije se našao zajednički jezik i interes, a kako saznajemo Miše ima i neke inozemne planove i ponude, pa je „kocka“ pala na Husniju Arapovića, koji je već u tri navrata vodio Vitežane.

„Žao nam je zbog Ante Miše, njemu vrata Viteza ostaju otvorena, to je zaslužio svojim odnosom prema radu, stručnošću i korektnošću, no život ide dalje, a mi smo se, od nekoliko ozbiljnih kombinacija i ponuda, odlučili za iskusnog, „starog“ poznanika, Husniju Arapovića i uvjeren sam da nismo pogriješili. Dogovoreno je, također, da će mu asistirati Robert Perković i Veseljko Petrović koji će, ujedno, bar za sada, obnašati i funkciju sportskog direktora“, kazao nam je u srijedu, nakon definiranja dogovora s Husnijom Arapovićem, predsjednik NK Viteza, Slaven Garić.

Husnija Arapović bivši je nogometaš Čelika i internacionalac, iskusan trener koji je, osim Viteza u tri navrata, vodio matični Čelik, Rudar (Kakanj), Budućnost (Banovići), Velež, Travnik, Schaffausen (Švicarska), Sarajevo…, a prozivku nogometaša Viteza obavit će u nedjelju u 12 sati na Gradskom stadionu u Vitezu.

Kako je kazao predsjednik Slaven Garić, klub se našao u nezavidnoj situaciji, jer je ostao bez najvećeg sponzora, tvrtke „CM“ iz Viteza, što je i razlog da će se troškovi reducirati gdje god to bude moguće.

„Vjerujem da ćemo osigurati optimalne uvjete za rad i djelovanje kluba, sačuvati momčad na okupu, a nadam se, u nekim linijama se i pojačati. Rekonstrukcija Gradskog stadiona je u završnoj fazi, uskoro bi trebali dobiti licencu za igranje premijerligaških utakmica na svom terenu, a uz podršku naših gospodarstvenika i općinskih struktura, vjerujem i u nastavak našeg uspješnog nogometnog puta. Istina, silno će nam nedostajati financijska podrška generalnog sponzora i angažman vlasnika „CM“, Vlatka Kafadara, kojemu se i ovim putem zahvaljujem na svemu što je do sada za klub činio i učinio. Bez njega sigurno NK Vitez, u proteklih nekoliko godina, ovakve rezultate ne bi postigao. No, nadamo se da će Kafadar i dalje, pa neka i s manjim angažmanom, biti s nama“, kazao je predsjednik NK Vitez, Slaven Garić.

Zvonimir Čilić