SLUŽBENO: HNK “Hajduk” Split gostuje u Kiseljaku za Dan općine!

Premda se već neko vrijeme pričalo o tome, i postojale su načelne informacije, sada je službeno, Hajduk dolazi u Kiseljak!

Gostovanje je ovo koje je samo po sebi jako atraktivno no još je značajnije što će do susreta splitskog kluba i NK Kiseljak doći za Dan naše općine.

Dugogodišnja ideja ove će godine biti realizirana dolaskom Hajdukovih juniora, aktualnih prvaka Hrvatske koji u svojim redovima imaju i desetak reprezentativaca svoje generacije, uglavnom U18 igrača.

Trening na Brnjacima

Dolazak gostiju je planiran za 18. srpnja kada će ekipa Hajduka odraditi trening na Brnjacima, točnije na terenu ekipe NK Brnjaci. Utakmica s Kiseljačanima planirana je u nedjelju, 19.srpnja u popodnevnim satima na Stadionu hrvatskih branitelja u Kiseljaku, a ulaz će biti besplatan!

Ovaj za Kiseljak veliki projekt podržalo je općinsko rukovodstvo na čelu s načelnikom Mišurićem-Ramljakom kao i  vodstvo Nogometnog kluba Kiseljak dok su dva glavna inicijatora cijele priče, jedan od najvećih kiseljačkih torcidaša, Marin Bošnjak te Slobodan Novaković, trener u ŠN Bubamara u Kiseljaku.

Veliko prijateljstvo

Inače, Kiseljak broji ogroman broj istinskih navijača Hajduka koji redovito posjećuju utakmice ali i vrše učlanjenja u udrugu Naš Hajduk. Osim toga, “bili tići” su redoviti gosti i na “Bubamarinom” božićnom turniru dok su mladi kiseljački nogometaši, članovi ŠN Bubamara ove godine bili dijelom proslave Hajdukovog 109. rođendana, istrčavši sa igračima na teren u sklopu službene utakmice.

Da se radi o velikom sportskom prijateljstvu ova dva grada, potvrdio nam je Marin Bošnjak, čiji planovi na ovom projektu ne završavaju: “Kiseljačko srce oduvijek kuca za Hajduk a suradnje je bilo i prije ovog, ne sumnjam uspješnog događaja koji spremamo, a nakon njega će nadamo se biti još i više”.

Naime, naredne godine, NK Kiseljak slavi veliku obljetnicu, 100 godina od osnivanja Kluba, i želja je protgonista ove priče, između ostaloga, na Stadion hrvatskih branitelja tim povodom dovesti i Hajdukov prvi tim.

“Za ovo smo ljeto biti dogovorili i Hajdukov kamp u Kiseljaku no nažalost, to ćemo prolongirati malo dok se smiri situacija oko pandemije” dodao je Bošnjak te pozvao sve prvenstveno ljubitelje nogometa, a posebno Hajduka, sve Kiseljačane i Kiseljačanke ali i goste da se odazovu ovom lijepom događaju i uveličaju isti kako bismo dolično dočekali goste iz Splita i svi zajedno i na ovaj način proslavili Dan općine i patron Župe.

Prethodni članakVITEZ: Večeras i službeno započinje s radom najmodernija i najsuvremenija samouslužna autopraonica – “Cirko”
Sljedeći članakVitežanin Pavle Bonić prešao u redove hrvatskog prvoligaša NK “Osijek”