Slobodan Lang počasni građanin Viteza

VITEZ – Na svečanoj sjednici koja je danas upriličena povodom Dana općine Vitez pored izvješća o radu te planovima za naredni period dodijeljena su i priznanja zaslužnim građanima i poduzetnicima.

Priznanje počasni građanin Viteza dobio je Dr. Slobodan Lang, bivši savjetnik Franje Tuđmana predsjednika RH za humanitarna pitanja, čovjek koji je bio inicijator humanitarnog konvoja “Bijeli Put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” te jedan od inicijatora izgradnje Hrvatske bolnice Dr. Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

Zanimljivo je napomenuti da je prije dolaska konvoja Bijeli Put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu Dr. Slobodan Lang sa dva kamiona pomoći ušao u opkoljenu Mahalu (dio Starog Viteza) te uručio pomć Bošnjacima a jedan kamion sa hranom odvezen je u Kruščicu također Bošnjacima.

Općinsko Vijeće Viteza jednoglasno je potvrdilo Dr. Slobodana Langa za počasnog građanina Viteza.

Zbog bolesti Dr. Slobodan Lang nije mogao doći u Vitez da primi priznanje pa je u njegovo ime priznanje od predsjedavajućeg općinskog Vijeća Tomislava Matić Bošnjaka primio njegov dugogodišnji prijatelj novinar Zvonimir Čilić.

Plaketu grada Viteza dobili su poduzeće TIOIL iz Stare Bile i Armin Imamović direktor osnovne škole za postignute rezultate u oblasti obrazovanja.

FOTO: TNT.ba
FOTO: TNT.ba

Dnevno.ba/Srećko Stipović

Prethodni članak“BANJALUČANKE”: Koncertna poslastica u Travniku
Sljedeći članakVITEZ: Odigran međunarodni turnir “Miroslav Bekavac – Beki”