Sloboda je bila bolja

Četiri utakmice, jedan osvojeni bod i samo jedan postignuti gol, malo je, premalo, pa i unatoč velikim problemima kroz koje je Vitez prolazio i još uvijek prolazi. Nama smisla više ponavljati i nabrajati odlazak velikog broja igrača, kasniji početak priprema, formiranje momčadi u „hodu“…, sudačke nepravde i „otimanje“ bodova Vitezu…, no dosadašnji rezultati najavljuju  Vitežanima tešku i neizvjesnu jesen koja je pred njima.

Istina, ima vremena za koješta promijeniti na bolje, prije svega dovesti bar dvojicu kvalitetnih pojačanja (na tomu se radi, kažu u klubu op.a.) uskoro će zaigrati povratnik iz Italije, ranije kapetan momčadi Viteza, plemeniti veznjak gdje Vitežani i najviše „šepaju“, Josip Šantić. A ne smije se smetnuti s uma da su Vitežani vrlo dobro odigrali protiv Krupe u Vitezu (1 : 1) i u Sarajevu protiv Željezničara (1 : 0) kada su ih svojim odlukama u „crno zavijali“ suci Gigović i Spahalić a nadležni se na jadikovke Viteza nisu ni obazirali. Ima „kruha“ u ovoj momčadi Viteza, ima i „rupa“, a i jedno i drugo se vidjelo u susretu sa Slobodom. Na žalost, u tom susretu (0:1) odlučile su „rupe“ u domaćoj momčadi, „šepavi“ vezni red a i pomanjkanje kvalitetnih igrača pa svaka zamjena u momčadi iz bilo kojih razloga, vuče za sobom i manje ili veće probleme.

Veliki je problem što su i dvojica golmana Viteza sada ozlijeđena. Prinova iz Željezničara, Ćutahija, ozlijedio se na treningu, a prvi golman Tirić ozlijeđen je u 25. minuti protiv Slobode. Zamijenio ga je mladi, devetnaestogodišnji Jurica Badrov, do kraja susreta branio je vrlo dobro, čak bi rekli da je nekim svojim izvrsnim intervencijama spasio svoju momčad i od težeg poraza. I obrane Badrova su jedini dobitak Viteza u susretu sa Slobodom. Međutim, ne oporavi li se Tirić i Ćutahija, eto novih velikih problema Vitezu, teško breme oko vrata mladom i potpuno neiskusnom Badrovu jer je pitanje tko bi u tom slučaju uopće mogao biti rezervni vratar. Kaže se, kada kola krenu nizbrdo problemi se samo „kaleme“ jedan na drugi i ne vidi im se kraj. A Vitežani su sada u takvoj situaciji.

Vrijedi također naglasiti kako ovaj put, u susretu sa Slobodom Vitežani, a ni Tuzlaci, nikakvih razloga „upirati prstom“ u suca (Zoran Grbić iz Prijedora op.a.). I ne upiru ga.

Nakon susreta trener Slobode Vlado Jagodić je kazao kako su se njegovi igrači tek u četvrtom kolu, kada su u 67. minuti postigli gol, prvi ovosezonski, oslobodili grča koji ih je u igri sve više i više sputavao.

„Taj gol donio nam je tri vrlo važna boda a bilo je prilika za dati gol i ranije, što bi u naše redove unijelo mir i samopouzdanje.što nam nije uspjelo. Čestitam svojim igračima, ispunili su date im zadatke a rezultat odgovara prikazanom na terenu. Reći ću, mi smo prije utakmice bili zadovoljni i neodlučnim rezultatom, Vitez nije naivna momčad, vrlo teško primaju golove,  teško ih i daju i na našu sreću u ovoj utakmici njihovi napadači nisu „proradili“. Zahvaljujem se domaćinu na korektnosti u svakom pogledu, na terenu i izvan terena. Nama u narednom kolu dolazi aktualni državni prvak Zinjski, mi imamo kvalitetu, igramo sve bolje…“, konstatirao je Jagodić.

Trener Viteza bio je neraspoložen, rezigniran…

„U susret smo ušli nervozno, pritisak je bio veliki, „morali smo pobijediti“, jer se to od nas sa svih strana tražilo i očekivalo. A protivnik jak, organiziran…, pa i manje pod pritiskom od nas. Ipak su igrali u gostima. U prvi 45 minuta imali smo u igri organizacijskih problema, u poluvremenu ukazali smo igračima na uočene propuste i nastavak susreta zaigrali smo nešto bolje što je i funkcioniralo do primljenog gola u 67. minuti. U tim trenucima, i inače, presudila je pojedinačna kvaliteta igrača koja je nedvojbeno na strani Slobode. Jasno je, rezultatom  sam nezadovoljan, no ja  svojim mladićima nemam što zamjeriti, borili su se,dali su ono što oni ustvari mogu. Sloboda je bila bolja i ja im čestitam na pobjedi“, kazao je Bonić.

Prethodni članakJedanaestgodišnji M.M zadobio teške povrede, prebačen u Sarajevo
Sljedeći članakOstajemo