Sljedećih dana u BiH kiša i pad temperature

U Bosni i Hercegovini u naredna četiri dana se očekuje promjenjivo vrijeme da dosta padalina, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Tako će danas vrijeme u BiH biti oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Krajini i zapadnim područjima Bosne očekuje se više padalina, procjena je od 15 do 30 litara po metru kvadratnom.

Vjetar slab do umjerene jačine. U sjevernim područjima sjeverozapadnog smjera. U ostatku zemlje jugo koje će krajem dana promijeniti smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 14 °C, na jugu Hercegovine od 14 do 18 °C. Dnevne temperature zraka će biti najniže u Krajini, a najviše na jugu i istoku zemlje. U Krajini temperature od 13 do 17 °C, u ostatku zemlje od 17 do 24 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme s obilnijom kišom i pljuskovima. Očekivana količina padalina će biti uglavnom od 20 do 40 litara po metru kvadratnom, u Krajini od 40 do 70 litara.

Vjetar umjerne jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 °C, na jugu Hercegovine od 14 do 17 °C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 °C, na jugu Hercegovine od 22 do 25 °C.

U subotu, u Bosni i Hercegovini će biti oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Očekivana količina padaline će biti od 15 do 30 litara po metru kvadratnom. Vjetar promjenjivog smjera.

Prije podne južnog i jugozapadnog, a poslije podne zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini bit će pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima. Očekivana količina padalina će biti od 10 do 20 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13 °C, na jugu Hercegovine od 12 do 15 °C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 °C. Očekivane količine padalina su okvirne i odstupanja su očekivana. Uglavnom, razdoblje s čestim padalinama počet će u četvrtak i očekuje se da potraje do kraja mjeseca.