Slavija igrom i rezultatom ponizila Vitez

Nakon dobre igre protiv Širokog Brijega i minimalnog poraza (2:1) kojemu je kumovao i loši sudac Spahalić iz Mostara, unatoč prijetećoj kiši, na Gradskom stadionu okupilo se oko 1.500 gledatelja.

Na žalost svi su oni razočarani napustili Gradski stadion, neki i pola sata prije kraja susreta, jer nisu imali ni volje ni snage gledati potpuno nemoćne, u svim elementima nogometne igre inferiorne svoje ljubimce u nadmetanju s odličnim gostima iz Sarajeva. Jer, kao malo kada Vitežani su bili nadigrani i može se reći da su i dobro prošli iako ni najstariji navijači Viteza ne pamte takav katastrofalan poraz svojih ljubimnaca na svom terenu u Vitezu.

Već u 4. minuti gosti su poveli preko, kasnije se ispostavilo, najboljeg igrača susreta, Kokota, a u 19. minuti zasluženo i povećali vodstvo visokim skokom i preciznim udarcem glavom Salkovića. Poslije drugog gola Vitez je bio „razbijena vojska“, među njima se nije znalo ni tko pije ni tko plača, pa su novim golom, ponovo Salkovića u 38. minuti Sarajlije, „račun“ svoje dobre igre naplatili od nemoćnih domaćina.

Svoje ljubimce na odmor navijači su ispratili zvižducima, a ništa bolja igra Vitežana nije bila ni u nastavku susreta unatoč uvođenju trojice svježih ali (pre)mladih igrača koji nisu mogli napraviti rezultatski preokret. I ne samo da nije došlo do preokreta, nego su gosti „namirisali krv“, igrali agresivno, napadački, kombinatorno, lijepo za oko, postigli su još dva gola i na kraju od objektivnog gledateljstva razočaranog igrom svojih ljubimaca, nagrađeni su toplim pljeskom.

„Ne znam što i kako dalje“, kazao je iskreno razočarani i utučeni trener Viteza Husnija Arapović, dok je trener Slavije, Dragan Radović sijao od sreće, uputivši komplimente svojoj momčadi „koja je ispunila sve dogovoreno i pred njih postavljeno“, i zahvalio na korektnosti igrača i navijača Viteza.

VITEZ Gradski stadion. Gledatelja: 1500. Sudac: Predrag Stankić (Bijeljina) 7,5.

VITEZ: Živković 5, Jurić 5, M. Jurčević 5,5, Livaja 5 (od 59. J. Petrović 5), A. Petrović 5, Pinjuh 5, Šantić 5 (od 46. D. Jurčević 5), Miloš 5, Imamović 5, Hrkač 5,5 (od 58. Livančić 5,5), Hećo 5.

SLAVIJA: Lekić -, Hodžurda 7, Popović 7, Mitić 7, Salković 8 (od 63. Oglečevac 7), Kokot 8, Govedarica 7,5, Karić 7,5 (od 69. Zeba -), Vejnović 7,5, Šabanović 7,5 (od 77. Osmanković -), Ivanović 8.

Strijelci: 0:1 Kokot (4.), 0:2 Salković (19.), 0:3 Salović (38.), 0:4 Ivanović (52.), 0:5 Govedarica (61.)

Igrač utakmice: Zoran Kokot.

Prethodni članakZa oko 250 tisuća radnika u BiH se ne uplaćuju doprinosi
Sljedeći članakIsti pečat zločina nad Hrvatima Središnje Bosne, kao i nad novinarom SAD-a