Slaven Musa: “Radimo kvalitetno, a prijelazni rok je tek počeo”

Prvi, osmodnevni dio priprema za proljetnu sezonu u subotu su završili nogometaši premijerligaša Viteza. Trenirali su na otvorenom, po snijegu i zaleđenom terenu, na vrlo niskim temperaturama, te u neprikladnoj dvorani Karate kluba „Vitez“ i na Sportskom kompleksu „Romari“, vlasništvo nekadašnjeg igraća ovoga kluba, Bojana Rajkovića. Za dobar, odgovoran i samoprijegoran rad trener Slaven Musa svoje je nogometaše nagradio slobodnom nedjeljom i samo jednim treningom u ponedjeljak poslije podne. Inače, radilo se dva puta dnevno.

„Radili su dečki odgovorno i profesionalno i na njihov rad nemam nikakvih prigovora. Uvjeti rada na otvorenom bez lopte, po dubokom snijegu, na vrlo niskim temperaturama, bili su vrlo teški, krajnje nepovoljni, a iskreno se zahvaljujemo  vlasnicima Sportskog centra „Romari“, bračnom paru Rajkovići, Ivani i Bojanu što su nam omogućili treniranje u njihovoj dvorani i na  terenima s umjetnom travom i taj dio priprema učiniti boljim, kvalitetnijim, snošljivijim i uspješnijim“, kazao nam je u subotu trener Musa. Istakao je  kako, na sreću, nije bilo ozbiljnijih ozljeda ili bolesti, ako se zanemari istegnuće zadnje lože kapetana momčadi, Tonija Livančića. „Nadamo se da nije ništa ozbiljno i Livančić će u utorak s nama krenuti na sedmodnevni nastavak priprema koji ćemo obaviti u Makarskoj“, dodao je trener Musa.

Ka Makarskoj nogometaši Viteza će krenuti u utorak ujutro, a u popodnevnim satima (početak u 13 sati) odigrat će prvu ovogodišnju utakmicu s Veležom u Mostaru.

„Vremenske prognoze su dobre za područje Dalmacije, u Makarskoj i u okolini, radit ćemo i na tjelesnim pripremama ali daleko više s loptom. Nastojat ćemo naći protivnika za odigravanje trening utakmice u Makarskoj, a i u povratku kući, s nekim hercegovačkim klubom ili pak s klubom koji u to vrijeme bude na pripremama na tom području“, kazao je Musa i podsjetio kako već imaju dogovorenu utakmicu s Metallegheom 28. siječnja , a mjesto odigravanja još nije definirano.

Vitez je, bar za početak sezone ostao bez vrlo dobrog Hrvoja Barišića koji se ozlijedio igrajući mali nogomet, a da je riječ o ne malom hendikepu za momčad, nije krio ni trener Slaven Musa. „Naravno da nas je ozljeda Barišića dovela u određene probleme jer se radi o igraču koji uspješno igra na mjestima centralnog braniča i defanzivnog veznog. No, što je, tu je, nema koristi od kukanja, a prema sadašnjim informacijama na Barišića bi mogli računati nakon tri-četiri odigrana proljetna prvenstvena kola.

Za sada, jer prijelazni rok još nije završen, Vitezu su pristupili dvojica nogometaša, vezni Elvis Bibić (1992.) i  napadač Selver Selimović. (1983.). Trener Musa obojicu dobro poznaje, Bibića je trenirao u GOŠK-u a Selimovića u Zrinjskom.

„Radi se o vrijednim, dobrim igračima, Bibić je iskoristiv na  svim pozicijama u veznom redu, a iskusni Selimović također na više pozicija u napadu. Istina, Selimović nije klasična špica, što nam nedostaje, ali i na toj poziciji može odigrati vrlo dobro, to je, uostalom, povremeno igrao i u Zrinjskom. Uvjeren sam, dobili smo  dvojicu dobrih igrača. No, prijelazni rok je tek počeo“, znakovit je bio trener Vitežana Slaven Musa.

Bilo je govora, kombinacija, da Vitez napusti iskusni napadač Zoran Kokot, koji je u Vitezu, silom prilika, igrao klasičnog napadača, što nije njegova prirodna pozicija. Kokot, naime, daleko više može dati na mjestu lijevog krila, a transfer na Maltu, o kojemu se ozbiljno govorilo, nije realiziran. A to je, uz razumijevanje NK Viteza želje Kokotove za inozemnim transferom,  i žaljenje što u tomu nije uspio, za Vitežane je to dobra vijest jer će, sada, s iskusnim Selimovićem i napad Vitežana biti daleko ubojitiji.

Prethodni članakIdealan i sunčan dan za skijanje na Busovačkoj planini i Pridolcima [FOTO]
Sljedeći članakSjećanje na poginule pripadnike PPN “Ludvig Pavlović”