Slaven mora pasti!

„Može li naslov „Slaven mora pasti“, pitali su potpisnika ovih redaka nogometaši Viteza na treningu dan uoči prvenstvenog susreta s gostima iz Živinica. Bili su veseli, raspoloženi…, iako im razlog za takvo ponašanje ne može biti ni bodovni saldo, ni položaj na prvenstvenoj ljestvici (14. mjesto, 29 osvojenih bodova i gol-razlika 20:31), niti pak stanje u Klubu (organizacijsko, financijsko…), a što direktno utječe i na njihov statusni (financijsko-moralni) položaj.

„Bez obzira na sve probleme koje imamo, koje evo i vi spominjete, dečki zaista vrijedno rade, izvršavaju sve naše zahtjeve, na treningu i izvan njega. Nemamo nikakvih primjedbi na njihov rad i ponašanje nego samo pohvale“, kaže nam trener NK Vitez, Veselko Petrović, pa razgovor usmjerava na utakmicu  protiv Slavena (13. mjesto, 29 osvojenih bodova i gol-razlika 26:33 ).

„Poštujemo mi našeg gosta, nemamo  ni razloga ni aduta za prepotenciju, za „lako ćemo“ . Jer, lako neće biti, svjesni smo toga, znaju to i naši mladići, pa borbe, maksimalnog zalaganja i entuzijazma sigurno kod njih neće nedostajati. Bit će maksimalna! To i naš domaći teren, nadam se i snažna podrška naših navijača, odlučit će  mi ćemo pobijediti i s tri nova boda pojačati naše temelje u gradnji i očuvanju našeg statusa u Prvoj ligi Federacije“.

Trener Petrović i njegov prvi suradnik, Perković nam kažu da je upitan nastup Gačana i Bošatlije zbog ozljeda. U konkurenciji za nastup su: Kragić, Džaferović, Fazlić, Imamović, Gačan, Zec, Tipalović, Ćatić, Sarvan, Čakar, Sivac, Salihagić, Badrov, Bošatlija, Kadrić, Tirić, Babić, Jelavić.

Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Vitezu s početkom u 17 sati.