Skupština Udruge umirovljenika

Udruga umirovljenika Viteza održala je redovitu izvještajnu Skupštinu za 2014. godinu. Izviješće o radu i financijsko izviješće podnio je predsjednik Franjo Drmić. Skupštinari, njih 35 usvojili su i Plan rada i Financijski plan za 2015. godinu.

Mjesečna članarina iznosi 2 KM a prihod od članarine je i glavni izvor financiranja. Međutim, rukovodstvo Udruge se snalazi i na druge načine pa su tako, uz vlastita sredstva i uz skromnu pomoć Općine te pojedinaca, obnovili i u optimalne uvjete doveli vlastite prostorije u središtu grada.

Tijekom prošle godine u granicama skromnih financijskih mogućnosti pomagali su najsiromašnije, te bolesne i obitelji umrlih članova, a za 80 svojih članova osigurali su skromne (50 KM) božićnice. Organizirali su i jednodnevni izlet na Vlašić za više od 200 članova, te dijelom kompenzirali prijevoz ogrjevnog drveta za svoje članstvo.

Sličan plan i program je i za tekuću godinu, a upućeni su i pozivi ostalim umirovljenicima da se učlane što bi Udruzi dalo novu financijsku ali i organizacijsku snagu i dodatne mogućnosti i za nove korisne aktivnosti.

Prigodnim riječima članovi Skupštine pozdravio je Slavko Katava, predsjednik srednjobosanske Udruge umirovljenika.