Održana skupština Crvenog križa Travnik

U Travniku je održana redovna godišnja sjednica Skupštine Crvenog križa kojom je predsjedavao Asef Kasum.

Na dnevnom redu između ostalog našli su se financijski i izvještaj o radu OO CK u protekloj godini, koje je podnijela predsjednica Božena Volić.

Iz izvještaja su se mogle vidjeti obimne aktivnosti koje je Crveni križ proveo posredstvom svojih aktivista, volontera i kroz suradnju s drugim humanitarnim organizacijama. Podneseni su izvještaji o aktivnostima u oblasti socijalnih aktivnosti kao što su program kućne njege, nedjelja solidarnosti, priprema i odgovor u slučaju prirodnih nesreća, te zdravstvenog prosvećivanja kroz prvu pomoć, reproduktivno zdravlje, dobrovoljno davanje krvi, nedjelje borbe protiv tuberkuloze, programu svjesnosti o postojanju mina, traženju nestalih i pružanje pomoći stanovništvu stradalom u poplavama i klizištima.

Među brojnim akcijama posebno je istaknuto učešće aktivista Crvenog križa na maršu mira „Tihi hod za veliku bol“, koje su organizirala udruženja općine Kotor Varoš. Sjednici su kao gosti prisustvovali predstavnici Centra za socijalni rad, civilne zaštite, zdravstvenih ustanova, škola, planinarskog društva, te studenti iz Turske koji su ponudili svoju suradnju na volonterskoj osnovi. Zbog brojnih aktivnosti koje se provode u Crvenom križu na sjednici je donesena odluka da se pokrene službeni web portal OO CK Travnik.