Školi košarke “Prvi koš” i Osnovnoj školi “Bila” pristigla vrijedna donacija iz “Cedevite” i HPD-a “Lipa”

Planinari i volonteri Hrvatskog planinarskog društva “Lipa” iz Sesveta uz posredstvo Hrvatskog planinarskog društva “Vitez” donirali su vrijednu sportsku opremu za školu košarke “Prvi koš” iz Viteza te knjige za školsku knjižnicu Osnovne škole “Bila”.

Naime, u devet godina prijateljstva planinari HPD „Lipa“ i HPD „Vitez“ zajedno su obišli veliki broj planina u BiH i RH. Ovogodišnje trodnevno druženje ova dva društva održano je od 3. do 5. srpnja 2015., gdje je osim uspona na Čabulju, planinu sjeverozapadno od grada Mostara i osvajanja njezina 1780 m visokog vrha Velika Vlajna, posebno upečatljivo bilo druženje u Zaselju i tri i pol satno hodanje preko brda Kalvarija do Starog Mošunja.

Tamo se održavao međunarodni košarkaški turnir „Plandovo 2015“, a Lipaši su bili dragi gosti organizatora – Škole košarke „Prvi koš“ Vitez. Naime, članstvo HPD “Lipa” je prikupljalo knjige za školsku knjižnicu OŠ „Bila“, te su krajem siječnja ove godine donijeli više od 360 knjiga i iste uručili osoblju škole.

“Znajući za entuzijazam profesora Igora Bošnjaka o vođenju Škole košarke, uspjeli smo dobiti donaciju sportskih dresova i košarkaških lopti od košarkaškog kluba „Cedevita“, te smo isto donijeli razdraganim mladim sportašima. Vodstvo ŠK „Prvi koš“ htjelo se zahvaliti donatorima, te su u znak zahvale na doniranoj opremi planinarima „Lipe“ predali Zahvalnicu Škole košarke „Prvi koš“ i sliku koju su izradili članovi likovne sekcije OŠ „Bila“ s molbom da ih predamo KK „Cedevita“” kažu nam iz HPD “Lipa” Sesvete.

U ponedjeljak, 20. srpnja 2015. delegacija HPD „Lipa“, koju su činili Vladimir Beštak i Mladen Zadro, posjetila je upravu KK „Cedevita“ te je uručila darove iz Viteza. Primio ih je direktor kluba Krešimir Novosel i poslovna tajnica Nevenka Mance. Upoznali su ih s radom Škole košarke i organizacijom međunarodnog košarkaškog turnira, a posebno su istakli zadovoljstvo i veselje mladih sportaša na doniranoj opremi tako velikog kluba. Domaćini su se zahvalili na uručenim poklonima sportaša i učenika iz Viteza, te će nastojati i ubuduće pripomoći njihovom sportskom razvoju.