Škola šaha u Vitezu

Sahovska-skolaNovoosnovani Šahovski klub „Vitez 2013″, na čelu s predsjednikom Jozom Miškićem, dorektorom tvrtke „Bogner Edalstahl” iz Viteza, koja je i generalni sponzor ovoga najmlađeg sportskog kolektiva u Vitezu, samo tri mjeseca poslije osnivanja, pokrenuo je šahovsku školu za mlade zainteresirane Vitežane.

Škola šaha za početnike izazvala je veliko zanimanje roditelja i njihove djece i broj upisanih koji se svakim danom povećava je i iznad najoptimističnijih očekivanja. Voditelj Škole šaha je MK Mile Bertović, a vrijedni šahovski djelatnici ovoga kluba angažirali su i internacionalnog šahovskog majstora, Zvonimira Meštrovića, koji će sustavno stručno pratiti rad Škole.

Od Općine ŠK „Vitez 2013.” Dobio je besplatno na korištenje prostoriju u Gradskoj sportskoj dvorani, a svim šahovskim rekvizitima prostoriju je opremljena od strane generalnog sponzora. Škola radi od ponedjeljka do petka, u vremenu od 18 do 22 sata, a polaznici škole podijeljeni su u skupine po uzrastu.

Upis je i dalje moguć, škola je besplatna, a riječ je o dječacima i djevojčicama koji ne mogu biti stariji od 15 godina.

Celnistvosk