Ski-centar „Rostovo” spremno dočekuje zimsku sezonu

Prvi veći dolazak gostiju iz BiH i Hrvatske na Rostovu se očekuje tijekom božićnih i novogodišnjih praznika.“Oni koji su bar jednom boravili na Rostovu, šetali ovom predivnom prirodom, prenoćili u etno sobama, kušali domaću i ekološki zdravu hranu ili koristili neki od naših programa, redovno se vraćaju. Naravno, bude tu i novih gostiju i, vjerujte, utisci s kojima odlaze uvijek su veoma dobri”, izjavio je za Agenciju Fena vlasnik Mario Babić.

Na Rostovu se nalazi više od pedeset izvora pitke vode, a čist zrak i netaknuta priroda na 1.160 metara nadmorske visine čini ovo područje svojevrsnom “zračnom banjom”  sve atraktivnijim za posjetioce.

Ski-centar Rostovo posjeduje dva ski-lifta tipa “sidro”, koji imaju kapacitet 1.500 skijaša na sat i jedan baby lift dužine 300 metara te da je udaljenost ski-staza od hotela, koji gostima nudi mnoge relaksacijske sadržaje, tek stotinjak metara.

“Skijalište je idealno za djecu, početnike, rekreativce i organiziranje škole skijanja. Podloga staze je travnata , tako da je mala mogućnost za ozljede i oštećenja skija. Staza je opremljena reflektorima koji omogućavaju noćno skijanje. Nabavili smo i topove za vještačko osnježavanje ski-staze, tako da eventualni nedostatak snijega ne bi trebao biti problem”, naglasio je Babić.

Česti posjetioci Ski-centra Rostovo su građani Hercegovako-neretvanskog, Sarajevskog, Tuzlanskog i Unsko-sanskog kantona, dok je iz inozemstva najveći broj gostiju iz Hrvatske, Slovenije, Nizozemske, Njemačke, Saudijske Arabije.