Ski-centar Rostovo: Idealna kombinacija tradicionalnog i modernog za savršen odmor

Napraviti prve zamahe preko baršunasto mekanih staza koje pruža ski-centar Rostovo je iskustvo koje će vas natjerati na još.

Skijalište smješteno 10-ak kilometara od Bugojna je upravo idealno za one koji žele osjetiti čari zimskih sportova prvi put, dok ni oni iskusniji neće ostati ravnodušni na prelijepe staze Rostova.

Iako nadmorska visina od 1.160 metara na kojoj se nalazi ski-centar Rostovo i ne obećava obilje snijega, podloga na stazama je travnata, tako da i samo malo bijelog pokrivača omogućava ugodno skijanje, a tu je također i jedan od najmodernijih sustava umjetnog zasnježivanja koji će se pobrinuti da uvijek ima dovoljno snijega za ljubitelje zimskih sportova, piše Oslobođenje.

Skijalište je idealno za početnike i rekreativce. Staza je opremljena reflektorima, što omogućava i noćno skijanje, a važno je također napomenuti i to da je staza pokrivena Wi-Fi konekcijom, tako da vaša iskustva sa skijanja možete vrlo brzo podijeliti sa vašim najbližim putem interneta. U podnožju ski-liftova nalazi se caffe bar gdje se u svakom trenutku možete osvježiti i zagrijati nekim od toplih napitaka.

U blizini ski-centra nalazi se i etno-selo Babići, gdje možete vaše vrijeme učiniti još interesantnijim i na trenutak se vratiti u prošlost.

Sve ove kombinacije modernog i tradicionalnog čine ski-centar Rostovo idealnim za vaš odmor.

RC Rostovo

Udaljenost od Bugojna: 15 km

Ukupna dužina staza: 1,5 km

Staze (težina staza): 2 lake staze

Kontakt-telefon: 030 290 209

Početna stanica: 1.000 m n/v

Vrh: 1.160 m n/v

Noćno skijanje: da

Vertikalni transport: ski-liftovi sidra

Prethodni članakNastavljeno odigravanje utakmica DFA lige regije Srednja Bosna
Sljedeći članakBusovački lovci brinu o divljači i na -25 °C