SKEI počeo u Vitezu, nastavlja se u Beogradu, sljedeće godine u Vukovaru

Sastanak  sudionika Studentske konferencije SKEI 2017, koja će se održati u Beogradu 11. svibnja 2017. godine održan je prošlog tjedna u prostorijama Sveučilišta “Vitez”. Prva SKEI 2016 održana je 7. i 8. svibnja 2016. godine u organizaciji Sveučilišta “Vitez”.

Ciljevi konferencije su  transfer znanja i poslovni networking za studente, profesore, gospodarstvo, ustanove i ostale zainteresirane kao i pružanje mogućnosti studentima završnih godina studija sva tri ciklusa studija i diplomiranim studentima da predstave svoja istraživanja i primjenjiva rješenja. SKEI studentima omogućava da  iskustva pisanja, prezentiranja i objavljivanja stručnih i  znanstvenih radova stječu u međunarodnom okruženju uz pomoć mentora.

SKEI je inicirala i koncipirala doc. dr. Jamila Jaganjac, prodekanesa Fakulteta poslovne ekonomije Sveučilišta “Vitez”, s namjerom da se studentima omogući kvalitetan ulazak u istraživanja, razmjenu znanja, stjecanje novih iskustava s kolegama drugih visokoškolskih ustanova, zajednički rad s mentorima kao i spajanje s gospodarstvom. Ideja je prerasla u zajednički projekt studenata i Studentskog parlamenta te nastavnog osoblja Fakulteta poslovne ekonomije, Fakulteta poslovne informatike i Fakulteta pravnih nauka Sveučilišta “Vitez” i partnerskih visokoškolskih ustanova kao i gospodarstva.

Za sada su se ideji organizacije SKEI konferencije pridružile partnerske ustanove MBS, Beograd, koja je organizator SKEI 2017 i Veleučilište ,,Lavoslav Ružička,, Vukovar, organizator SKEI 2018.

Pored partnerskih ustanova, svoje radove mogu prijaviti i svi zainteresirani studenti s drugih visokoškolskih ustanova. Za SKEI 2017 je sa Sveučilišta “Vitez” prijavljeno 11 studenata Fakulteta poslovne ekonomije, jedan student Fakulteta pravnih nauka, dva studenta Fakulteta informacijskih tehnologija kao i nastavno osoblje, mentori. Liste  sudionika s  nazivima radova bit će objavljene nakon završetka procesa izrade i prihvaćanja radova.

Prethodni članakObjavljen Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Sljedeći članakČlan Karate kluba Mladost iz Viteza osvojio medalju na Europskom prventstvu