SKANDALOZNO: Alkalaj iz MVP iznio vreće papira i dokumentacije

Sven Alkalaj, privatni diplomatski guru nekadašnjeg člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, koji je za više od četiri godine mandata skršio enromna proračunska sredstva gotovo ne izlazeći iz zrakoplova, našao se u središtu novog skandala. Naime, kako saznaje Dnevni avaz, aktualni ministar vanjskih poslova BiH je uz pomoć bliskih suradnika proteklih dana iz svog ureda iznosio vreće papira među kojima su, bez ikakve dvojbe, i službeni dokumenti koji pripadaju Ministarstvu vanjskih poslova BiH!?

 

S obzirom na mnogobrojne afere u kojima je Alkalaj sudjelovao i na često uzurpiranje vlastitog položaja i ovlasti, nema nikakve dvojbe da na ovaj način šef bh. diplomacije prije dolaska novog ministra pokušava sakriti tragove mnogih nepravilnosti.

No, o tome bi posljednju riječ trebala reći pravna država, ili neka predstojeća interna ili vanjska revizija poslovanja ovog ministartva.

Podsjećamo, “Avaz” je nedavno objavio detalje revizorskog izvještaja o poslovanju MVP-a za 2010. godinu, u kojem je utvrđeno niz nepravilnosti.

Tako je ovo ministarstvo, koje je na kontroverzan način više od četiri godine predvodio Alkalaj, samo na plaće, naknade troškova zaposlenih i telefone u svega jednoj godini skršilo oko 40 milijuna KM!

Revizori su, također, utvrdili da u MVP-u nema efikasnih mahanizama interne kontrole i revizije, a da poseban problem predstavljaju “neplanirana unapređenja”, kojim je kumovao Alkalaj.