Sjekirom na policajce

SjekiraTijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanske županije prijavljeno je ukupno 6 krivičnih djela, a evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Dogodilo se 10 prometnih nezgoda u kojima je 1 osoba teže povrijeđena, a iz prometa je isključeno 8 vozila i 3 vozača, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

U ponedjeljak, 26. kolovoza 2013. oko 18,50 sati u naselju Vedro Polje, općina Bugojno policijska patrola PS Bugojno, radeći na spriječavanju nelegalnog izvoza drvnih sortimenata, uočila je traktor IMT 560 sa prikolicom, registarskih oznaka T56-M-916, natovarena ogrjevnim drvetom. Traktor je u jednom trenutku skrenuo u dvorište kuće nepoznatog vlasnika, odakle je vozač pozvan da pokaže dokumente na uvid. Međutim, vozač traktora kreće prema patroli prijeteći, a nakon toga uzima sjekiru sa prikolice i pokušava udariti policajce, u čemu mu pomažu i druge dvije osobe koje s se nalazile u traktoru. S obzirom na veći broj osoba koji su sudjelovale u napadu na policajce, pozvane su još dvije patrole policije, koje su upotrebom sredstava prisile stavile napadače pod kontrolu, te ih lišile slobode. Radi se o M.B. (1990.), M.B. (1962.) i S.B. (1965.), svi iz Bugojna.

Na licu mjesta službenici Sektora krim policije MUP-a su izvršili uviđaj, te su sačinjeni izvještaji o upotrebi sredstava prisile. Nakon kriminalističke obrade nad osumnjičenim, bit će podneseno izvješće nadležnom tužiteljstvu zbog krivičnog djela „Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.