Sjednica Središnje uprave HKD Napredak u Busovači

Podružnica u Busovači u subotu je bila domaćin sjednice Središnje uprave HKD Napredak koju je predvodio predsjednik dr. Franjo Topić.

„Prakticiramo ovakve sjednice održavati u manjim sredinama, u sjedištima naših podružnica, držeći kako je to važno i poticajno za rukovodstvo podružnice, za članstvo, a rekao bih i za sredinu u kojoj sjednicu održavamo. Ovaj put smo odabrali Busovaču, i nije to prvi put, jer ova podružnica, na čelu s predsjednikom Josipom Križanovićem, radi vrlo dobro i uspješno i po mnogo čemu može biti primjer radom, trudom, samoprijegorom i djelovanjem.. Imaju, naime, čak i više od 300 aktivnih članova u brojnim sekcijama, organiziraju i  tradicionalno održavaju razne kulturne manifestacije, izgradili su svoj Napretkom dom, nositelji su kulturnog života u ovom srednjobosanskom gradu. Uz to, što je vrlo važno i što nas i dodatno raduje kada je ova podružnica u pitanju, imaju podršku hrvatskih dužnosnika struktura vlasti iz Busovače od općinske do federalne razine. Ujedno, svi su oni i aktivni članovi HKD Napredak, što daje i dodatan impuls radu i djelovanju naše podružnice u Busovači i vrijednom predsjedniku Josipu Križanoviću. A to, evo,potvrđuju svojom prisutnošću i na ovoj svečanosti županijski ministar zdravstva, Nikola Grubešić i predsjednika Federacije BiH, Marinko Čavara.“, kazao je predsjednik HKD Napredak, dr. Franjo Topić.

Naglasio je  kako je sjednica Središnje uprave Napretka redovita s dnevnim redom aktualne tematike, s posebnim osvrtom na Fond za stipendiranje studenata, te na hodočašće  članova Napretka u Rim i audijenciju kod Svetog Oca pape Franje.

Okupljenim u dvorani kina Theatar  u Napretkovom domu gdje je i održana sjednica Središnje uprave obratili su se predsjednik podružnice u Busovači, Josip Križanović i predsjednik HKD Napredak, dr. Franjo Topić. Prikazan je i dokumentarni film o hodočašću u Rim i o audijenciji kod Pape Franje. Sjednici je prethodilo fotografiranje svih članova  Napretkove podružnice u Busovači s prisutnim političkim dužnosnicima i članovima Središnje uprave HKD Napredak.