Sjećate li se legendarnog Vitežanina – Senada od Bosne?

Općina Vitez kroz svoju povijest iznjedrila je brojne velikane u raznim oblastima, od umjetnika do poduzetnika, čiji su uspjesi prepoznati u cijeloj Bosni i Hercegovini pa i šire. Nažalost, neki od njih danas su gotovo zaboravljeni. Jedan od njih je i Senad Galijašević.

Legendarni pjevač zabavne glazbe, poznatiji pod pseudonimom Senad od Bosne, rođen je u Vitezu 1954. godine gdje završava i osnovnu školu. Krajem 70-ih godina osniva vlastiti bend i u narednih nekoliko godina objavljuje velike hitove poput: „Jasmina“, „Bol“, „Anja“, „Biste vode Bosnom teku“, a posebno se izdvaja pjesma „Šal“ koja je postala neizostavna na svim svadbama i sličnim veseljima.

Senad od Bosne sredinom 80-ih godina preseljava u Zagreb, a svoj prepoznatljivi stil pjevanja zamjenjuje dance glazbom koja je tada bila hit u cijelome svijetu. Tada mijenja i pseudonim i postaje Senna M. Zbog lošeg iskustva s medijima povukao se s estrade i postao je poduzetnik. Danas se uspješno bavi izradom filmske opreme i robotike za kamere i živi u obiteljskoj kući na Pešćenici u Zagrebu.

Prethodni članakPreminuo Ivica Grabovac – Levi, njegovi Viteški akordi oglasili se emotivnom porukom
Sljedeći članakKarakaš: SBŽ pokušava nabaviti cjepiva protiv koronavirusa