Sjećanje na brigadira Franju Nakića

Prije godinu dana, nakon duge i teške bolesti umro je stožerni brigadir HVO-a Franjo Nakić. Uz sve vojne i crkvene počasti, pokopan je 4. ožujka na mjesnom groblju u Zabilju, u općini Vitez.

Tijekom rata bio je načelnik stožera Zbornog područja „Vitez” i prvi suradnik zapovjednika generala Tihomira Blaškića. Bio je , nedvojbeno, jedan od najuglednijih časnika HVO-a na području srednje Bosne. Nositelj je odličja Red hrvatskog trolista, Spomenice Domovinskoga rata, kao i drugih vojnih odličja i priznanja. Na posljednjem ispračaju brigadfira Nakića, uz više tisuća prijatelja i suboraca te uglednika iz svih oblasti života i rada s područja cijele Federacije BiH, bili su i ratni zapovjednici ZP Vitez, generali Tihomir Blaškić, Filip Filipović i Drago Dragičević.

Na prvu godišnjicu smrti stožernog brigadira Nakića, rodbina i skupina suboraca, odreda ratnih zapovjednika postrojbi HVO-a, pohodili su groblje u Zabilju i uz njegov grob, s dužnim pijetetom, upalili svijeće i poklonili se sjenama prijatelja i suborca. A za dušu pokojnog brigadira Nakića, u ponedjeljak navečer, molili su se na svetoj misi zadušnici u župnoj crkvi sv. Jurja u Vitezu.

Zvonimir Čilić / VL