Sjećanje na 18 poginulih pripadnika HVO-a

U žestokim i krvavim cjelodnevnim borbama za vojnu kontrolu dijelova Staroga Viteza i dijela naselja koje se zove Mahala između pripadnika HVO-a i Armije BiH, 18. srpnja 1993. godine poginulo je 18 pripadnika „Viteške“ brigade HVO-a i PPN-a „Vitezovi“, dok je više od 20 bojovnika lakše i teže ranjeno.

Veliki broj poginulih bio je i na strani Armije BiH, no unatoč tolikom broju žrtava pozicije HVO-a i Armije BiH značajnije se nisu promijenile.

U povodu ove tragedije u župnoj crkvi sv. Jurja u utorak je slavljena sveta misa zadušnica, a uz Spomen-sobu 653 poginula i ubijena pripadnika HVO-a i hrvatska civila položeno je cvijeće i upaljene su svijeće.

To su učinili članovi udruga proisteklih iz Domovinskoga rata koje je predvodila, Ljubica Garić, predsjednica srednjobosanske Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja, te predstavnici „Viteške“ brigade HVO-a na čelu s pukovnikom Antom Bertovićem. To su učinili i predstavnici političke i izvršne vlasti općine na čelu s općinskim načelnikom Viteza, Tomislavom Bošnjakom Matićem, te izaslanik Ministrice obrane BiH, Marine Pendeš, njezin savjetnik, Dragan Stojak.

Prethodni članakPredstava za djecu “Put po svijetu” u četvrtak u Vitezu
Sljedeći članakPrigodna marka HP Mostar „Sport 2017. – Rukomet“