Sjajne predstave na 11. Danima kazališta „Vitez 2019“: Glumci iz Omiša i Šida oduševili završnim vikendom

Gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom publike u ispunjenoj Kazališnoj dvorani, za sjajnu izvedbu predstave “Neću da ćutim”, Amaterskog pozorišta Branislav Nušić iz Šida, zaključeni su ovogodišnji kazališni dani u Vitezu.

Zadnji vikend kazališnih dana u Vitezu obilježili su sjajni nastupi glumaca Gradskog teatra „Mali princ“ iz Omiša i Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Šida.

Predstava „Klytaimestra“, kazališta iz Omiša, u kojoj Ivana Giove Župa fenomenalno igra glavnu junakinju ove priče ostavila je sjajan dojam na publiku, a jednak utisak poučila je i komedija „Kumovi“ glumačkog ansambla iz Omiša.

Publiku su oduševili glumice i glumci iz Šida. „Simfonija u F duru“ sjajna je komedija u kojoj glavni protagonist Cvetin Aničić, redatelj i glumac iz Šida, na vro duhovit način progovara o borbi između umjetnosti i šunda. Predstava je nasmijala i zabavila publiku, posebno one najmlađe. Oduševljenje publike izazvala je i druga predstava iz Šida, „Neću da ćutim“, koja je i zatvorila ovogodišnje kazališne dane u Vitezu. Predstava govori o problemu nasilja nad ženama, a šest glumica AP „Branislav Nušić“ iz Šida odličnom su izvedbom pobrale dugotrajan i gromoglasan pljesak publike u Vitezu.

“Još jedna prekrasna priča je iza nas. Jedanaesti kazališni dani opravdali su očekivanja u svakom smislu. Hvala svim gostima iz Hrvatske, Srbije i BiH koji su nastupili na ovogodišnjim kazališnim danima, hvala i našoj sjajnoj publici, a najveće hvala svim članovima naše kazališne obitelji koji su, kao i svaki put do sada, iznijeli najveći dio tereta organizacije”, kazao je Ivan Sajević, predsjednik GKM Vitez.

Vrlo kvalitetne predstave i iznimna posjećenost obilježili su ovogodišnje kazališne dane u Vitezu

Ovogodišnji kazališni dani započeli su igranjem predstave „Lova iz snova“ i prezentacijom rada Ljetne škole glume Gradskog kazališta mladih Vitez, a završeni su predstavom „Neću da ćutim“ AP „Branislav Nušić“ Šid. Uz kazališne radionice, tematske okrugle stolove iz GKM-a Vitez su posebno naglasili kako ih raduje činjenica da je svih 14 predstava bilo iznimno kvalitetno i posjećeno.

„Presretni smo da imamo velik broj publike, ali i mladih u našem kazalištu, koji su garancija da će se našom dvoranom prolamati smijeh i radost dug niz godina koje su pred nama. Također, želimo se zahvaliti županijskom ministarstvu kulture i ministru Bojanu Domiću na potpori ovogodišnjim kazališnim danima, kao i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na čelu s državnim tajnikom Zvonkom Milasom, zahvaljujući kojima smo dvoranu doveli u gotovo optimalno stanje. Zahvaljujući njihovoj potpori uspjeli smo napraviti galeriju, tehničku sobu, podno grijanje i u potpunosti nabaviti toliko potrebnu tehniku“, kazali su iz GKM-a Vitez.