Sjajna predstava “Skupština na ćoši” HKC-a Bunjevačko kolo nasmijala do suza i oduševila publiku u Vitezu

Dramski odjel Hrvatskog kulturnog centra “Bunjevačko kolo” iz Subotice, baš kako je i najavljeno, razgalio je duše ljubitelja kazališta u Vitezu svojom novom predstavom. Riječ je o novoj komediji iz života tamošnjih bunjevačkih Hrvata čiji je naziv “Skupština na ćoši”.

Autor jako dobrog teksta, ujedno i redatelj predstave, je voditelj Dramskog odjela i poznati subotički amaterski dramski djelatnik Marjan Kiš.

Predstava obiluje komičnim situacijama i predstavlja za publiku svojevrsno rasterećenje od svakodnevnih obveza. Publika u Vitezu nasmijala se do suza, a odličnu igru glumaca iz Subotice nagradili su gromoglasnim pljeskom na kraju predstave.

U predstavi igraju: Ana Ivković, Nataša Vojnić Tunić, Natalija Kovačević, Julijana Lajić, Ana Stanković, Ana Kesegi, Dajana Kiš, Lazo Jaramazović i Nikola Brčić Kostić.

Sljedećeg vikenda na 4. Danima hrvatskog kazališta u BiH gostuje HKUD “Vladimir Nazor” iz Sombora s predstavom “Matora dica”. Tekst za ovu predstavu potpisuje upravo Marjan Kiš, što je samo potvrda koliko je u Vojvodini cijenjen ovaj kulturni i dramski djelatnik iz Subotice. Predstava “Matora dica” na rasporedu je u subotu, 29. lipnja, s početkom u 20 sati, u Kazališnoj dvorani Vitez.