Sjajna predstava “Biser-Kata” i odlična igra retkovačkih kazalištaraca u Vitezu

Tijekom protekloga vikenda kazalište “Mika Živković” iz Retkovaca gostovalo je, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, na Danima hrvatskog kazališta u Vitezu koje organiziraju Udruga Enter i Gradsko kazalište mladih iz Viteza.

Dugogodišnja izvrsna suradnja dvaju prijateljskih kazališta ponovno je pred viteškom publikom donijela prikaz slavonskoga sela i njegovih stanovnika u predstavi “Biser-Kata” nastaloj prema istoimenoj pripovijetci Josipa Kozarca, koju je Kazalište „Mika Živković“ odigralo u Vitezu u subotu, 28. rujna 2019. godine. Bilo je ovo ujedno i prvo gostovanje spomenute predstave nakon praizvedbe i reprize u Retkovcima u mjesecu srpnju.

Viteška je publika dugim i snažnim pljeskom nagradila glumce za njihovu izvrsnu i uvjerljivu igru.

“Odlični domaćini, publika i druženje nakon predstave još su jednom pokazali koliko je prijateljstvo Viteza i Retkovaca iskreno i snažno. Uvjereni smo da će ono i u budućnosti biti prilika za nastavak međunarodne suradnje, odnosno da će i nadalje biti poveznica hrvatskoga naroda koji obitava u Hrvatskoj s onima izvan njezinih granica. Hvala Vitezu na ugodnom i odličnom gostoprimstvu! Bilo je zaista lijepo provesti s vama prekrasan vikend ispunjen kazališnim i prijateljskim trenutcima”, kazao je voditelj retkovačkog kaališta, Marko Sabljaković.

Već sljedećeg vikenda publiku u Vitezu očekuju nove predstave, u petak 4. listopada popularne “Šmizle”, a u nedjelju 5.10. “Dekameron” Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod.