Širom BiH ogromni problemi usljed nevremena

Nevrijeme je napravilo štetu u cijeloj Bosni i Hercegovini, a glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač je za N1 kazala kako je prošla noć te koje su intervencije evidentirane.

Kako je istaknula, veći dio naše zemlje pogodilo je jako nevrijeme, a i Federalni hidrometeorološki zavod dao je upozorenje kako bi građani znali da zbog olujnog vjetra i snijega ne kreću na putovanja.

Olujni vjetar je donio dosta problema, a točno stanje FUCZ će dobiti tijekom dana.

U Mostaru je vjetar prevrtao kontejnere, lomio stakla, rušio prometne znakove, reklamne panoe, kamionske prikolice, a u nekim dijelovima Mostara je dolazilo i do prekida snabdijevanja električne energije.

Skoro cijeli Bosansko-podrinjski kanton je bio bez električne energije zbog kvara na dalekovodu. U Goraždu stanovnici sat i pol nisu imali struje. Također, na ulazu u Goražde je vjetar oborio stablo, kao i krov na zanatskom centru. Bilo je i oštećenih automobil.

Višegrad, Foča, Sokolac, Han-Pijesak su bili bez struje, ali je u tijeku noći uspostavljena u većini mjesta.

Mnogi putni pravci su bili zavejani, posebno Bradina, Ivan Sedlo, Karaula, Romanija, Glamoč, Kupres… Ugaženog snijega na kolniku još uvijek ima na ovim putevima, a građani pozivaju FUCZ te ih obavještavaju o tome na kojim mjestima je slabo očišćeno.

Jedan državljanin Hrvatske je iz Glamoča krenuo na put sa gumama u lošem stanju te se zaglavio u Mliništu gdje je naišao na nanose snijega. Nakon njega su se zaglavila još tri automobila koji su išli iza njega, no uspješno su vraćeni u Glamoč. Bili su angažirani i pripadnici policije i Gorske službe spašavanja.

Na području Sokoca su sva sela ostala bez struje. Došlo je i do nezgode u selu Kaljina kada je palo drvo na automobil u kome su bili zarobljeni muškarac i dijete. Kovač naglašava kako na putevima prema drugim selima ima sličnih problema, a na su na terenu službe koje provjeravaju stanje.

I u Trebinju je vjetar čupao stabla i prevrtao tezge te uzrokovao mnoge probleme za građane.

Prethodni članakDruštvo prijatelja Hajduka Travnik organizira učlanjenje za 2020. godinu
Sljedeći članakPogledajte vremensku prognozu za danas