SIPA izvršila pretrese i u Središnjoj Bosni, uhićeno 6 osoba

U nastavku operativne akcije kodnog naziva „SKY“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su šest osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila kazneno djelo „Organizirani kriminal“, u vezi s kaznenim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“.

Pretresi su obavljeni na četiri lokacije u Stocu, Trebinju i Kiseljaku i u dosadašnjem dijelu operativnih aktivnosti, policijski službenici su otkrili i privremeno oduzeli više stotina tisuća Eura, tri tzv. „kripta” telefona, više mobilnih telefona, određenu količinu opojne droge kao i druge predmete i tragove koji se mogu dovesti u vezu sa naprijed navedenim kaznenim djelima, priopćeno je iz SIPA-e.

Postoje osnova sumnje da su se uhićene osobe, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, bavile neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga, odnosno da se iste dovode u vezu s krijumčarenjem najmanje sedam tona opojne droge cannabis sativa iz Albanije i Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku, kao i dalje u zemlje Europske unije.

Od navedene količine policijski službenici SIPA-e su u proteklih 20 mjeseci zaplijenili oko tri tone opojne droge cannabis sativa u više odvojenih operativnih akcija. Nakon izvšene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićene osobe će biti predane u daljnju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti vrše se po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Prethodni članakNjemačka zatvara vrata nekvalificiranim radnicima s Balkana?
Sljedeći članakSoldić se vratio u UFD na završne sparinge za Žaromskisa: Čekaju ga UFC veterani Tibau i Silva!