SIP BiH raspisao lokalne izbore

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je na sjednici jednoglasno donijelo Odluku o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora 2020. godine, koji bi trebali biti održani u nedjelju 4. listopada ove godine.

Odlukom o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora 2020. godine, raspisuju se neposredni izbori za 64 općinska vijeća u Federaciji BiH, 56 skupština općina u Republici Srpskoj, 120 načelnika općina u BiH, 14 gradskih vijeća u Federaciji BiH, sedam skupština gradova u RS-u, 22 gradonačelnika u BiH i Skupštinu Brčko Distrikta, javlja Fena.

Odlukom je predviđeno da izbori budu održani u nedjelju 4. listopada ove godine. Izbori za izbor vijećnika u Vijeću grada Mostara će se raspisati po stjecanju nepohodnih uvjeta za raspisivanje i održavanje izbora.

SIP BiH neće, uz ovu odluku, donijeti uputu o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za lokalne izbore 2020. godine, nego će ono biti usvojeno nakon što se osiguraju sredstva za provedbu lokalnih izbora 2020. godine, cijeneći odluke nadležnih organa u BiH u vezi sa stanjem epidemije prouzročene virusom Covid-19. Usvojena je i Odluka o zaklјučivanju Središnjeg biračkog popisa sa stanjem na dan 6.5.2020. godine u 24.00 sata.

Ukupan broj upisanih birača u Središnji birački popis je 3.374.364 birača, a u ovaj broj su uključeni i birači iz Grada Mostara i to 100.474 birača.

Prethodni članakŽSB: Tijekom protekla 24 sata dvije osobe pozitivne na koronavirus, iz Travnika i Viteza
Sljedeći članakU FBiH do sada 530 oporavljenih pacijenata