FOTO: Sinoć uništena imovina JP Elektroprivreda HZ HB

Nakon što su sinoć nepoznati počinitelji zapalili dva teretna vozila te uništili desetke ormara s brojilima, vlasništva JP Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne, navedeno poduzeće oglasilo se priopćenjem za javnost, koje Vam portal vitez.info prenosi u potpunosti. Također u nastavku pogledajte i fotogaleriju.

Priopćenje za javnost:

Javno poduzeće  Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne najoštrije osuđuje nasilje i vandalizam počinjen u ranim jutarnjim satima 2. rujna tekuće godine, na području Poslovnica Novi Travnik i Nova Bila.

Naime, zasada, nepoznati počinitelji zapalili su dva teretna vozila koja su se nalazila u krugu navedenih Poslovnica, a uništeno je i 20 – ak mjernih mjesta, odnosno ormara s brojilima.  

Pričinjena šteta iznosi oko 300 000, 00 KM.
Znakovito je kako se ovakvo brutalno uništavanje imovine JP Elektroprivreda HZ HB događa u vremenu dok traje akcija na smanjenju gubitaka i sprečavanju krađa električne energije na prostorima djelovanja poduzeća, odnosno izmještanja mjernih mjesta – brojila, tamo gdje je to potrebno, kako bi bila dostupna za očitavanja i servisiranje.  

JP Elektroprivreda HZ HB poziva nadležne organe unutarnjih poslova i institucije vlasti da žurno reagiraju i poduzmu sve nužne mjere i aktivnosti s ciljem otkrivanja i sankcioniranja počinitelja, te zaštite imovine ovoga poduzeća.

{gallery}vijesti/elektro_napad{/gallery}