Sindikati osnovnog obrazovanja SBŽ donijeli odluku o aktiviranju štrajka!

Kordinacioni odbor sindikata osnovnih škola Srednjobosanske županije
danas je donio odluku o aktiviranju štrajka koji je zamrznut tijekom svibnja protekle godine.

Nakon neuspješnih pregovora s predstavnicima Vlade SBŽ, održanih u ponedjeljak, 6. veljače, na osnovu odluka sindikata od 25., odnosno 29. siječnja neovisni sindikat osnovnog obrazovanja i sindikat osnovnog obrazovanja u SBŽ donijeli su odluku o odmrzavanju štrajka.

Prema ranijim odlukama štrajk bi trebao započeti u ponedjeljak, 13. veljače, a u slučaju da Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa SBŽ donese oddluku o produljenju obustave nastave, zbog vremenskih nepogoda, odluka o štrajku će biti odgođena do početka nastave.

“Voljni smo pregovarati i tijekom narednih dana, ali se bojim da nećemo postići neko rješenje, jer je ovo treća Vlada koja nije riješila problem djelatnika u osnovnom obrazovanju po pitanju koeficijenata. Nije problem aneks, mi ga u potpunosti prihvaćamo i spremni smo odustati od tužbi za 2009. 2010. i 2011. godinu, ali koeficijenti koji su nam ponuđeni nisu prihvatljivi i nisu u razini ostalih proračunskih korisnika. Nismo prepoznati povećanjem plaća, kako je to slučaj kod drugih korisnika proračuna, pa čak i kod ministara kojima su značajno uvećane plaće”, izjavio je Goran Puletić, predsjednik neovisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama SBŽ.

Pojedinci prigovaraju da djelatnici u osnovnom obrazovanju manipuliraju s djecom kako bi došli do većih plaća?! Tražili smo komentar.

“Ja sam roditelj dvoje djece u osnovnoj školi. Roditelji bi trebali shvatiti da je osnovno školovanje obvezno i da bi djelatnici koji u njemu rade trebali biti adekvatno nagrađeni za svoj rad. Mi tražimo da budemo prepoznati kao i drugi korisnici, a mogli bi postaviti tezu da neki drugi vrše manipulaciju s djecom, prosvjetnim djelatnicima pa i samim roditeljima”, komentirao je za vitez.info Goran Puletić, predsjednik neovisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama SBŽ.