Sevdah TV: Pokrenuta televizija koja emituje i promoviše isključivo sevdalinku

Prije desetak dana, u Bosni i Hercegovini pokrenuta je prva televizija na kojoj se 24 sata dnevno emitiraju isključivo sevdalinke. Radi se o novom medijskom projektu koji ima za cilj da promovira i popularizira bosanskohercegovačku narodnu pjesmu sevdalinku u BiH, regiji i svijetu.

Glazbeni miks na ovoj televiziji kreiraju glazbeni urednici s preko 20. godina iskustva na domaćim radio postajama. Pažljivo biraju sevdalinke u izvedbi legendi sevdaha, novih sevdahlija ali i izvođača kojima sevdah nije primarni pravac piše Klikx.ba.

Sevdah TV se već nalazi u programskoj shemi pojedinih kablovskih i IPTV operatera na teritoriju Bosne i Hercegovne, Hrvatske i Srbije.

 U Vitezu Sevdah TV možete pratiti putem Global TV a kanal se nalazi na poziciji 505.

“Naš cilj je da promoviramo sevdah te da osiguramo bolju i sigurniju budućnost naše narodne pjesme. Promoviramo stare sedvalinke i nove izvođače i ulažemo napore da snimimo što više sevdalinki. U prvoj fazi želimo da završimo distribuciju u cijeloj regiji a nakon toga planiramo da se posvetimo očuvanju sevdalinke kroz promociju novih izvođača” kaže Alem Lolić, generalni direktor TNT Group-a.

Inače, iz ove grupacije najavljuju besplatno snimanje i promociju svih izvođača sevdalinki koji ih kontaktiraju te specijalna video izdanja koja će se distribuirati u cijeloj regiji.

Izvor