Šest zlatnih, četiri srebrne i jedna brončana medalja za BiH na Sportskim igrama mladih u Splitu

Simboličnim gašenjem olimpijskog plamena na splitskim Prokurativama, službeno su zatvorene Sportske igre mladih, ali i prvo Veliko međunarodno finale.

Povodom prvog Velikog međunarodnog finala, koje je održano od 24. do 28. kolovoza u Splitu, više od 500 djece i mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Srbije, tokom četiri dana natjecanja borili su se za titulu najbolji od najboljih.

Djevojčice i dječaci iz BiH, finalisti petih BH Telecom Sportskih igara mladih, njih 133 natjecali su se u malom nogometu, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, uličnoj košarci, tenisu, stolnom tenisu i šahu. Kući su ponijeli 11 medalja, od toga šest zlatnih, četiri srebrne i jednu brončanu.

“Ponosni smo na sve mališane i činjenicu da smo donijeli 11 medalja sa Međunarodnog finala. Split je i ove godine bio odličan domaćin svim učesnicima i bio je centar sporta i zabave svim mališanima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.”, istakao je Haris Deliahmetović, predsjednik Organizacionog odbora.

Uz mnoštvo zabave, smijeha, radosti i pokoju suzu, ali više od svega sportskog duha prenesena je poruka jednakosti, prijateljstva i zajedništva djece i mladih na kojima, kako kažu, svijet ostaje.

“Preko 130 tisuća djece iz regije sudjelovalo je na Igrama. Nadamo se da ćemo iduće godini biti još brojnije, a u planu je da se Igre prošire na još jednu zemlju regije.”, izjavio je Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih Hrvatska.

Igre nastavljaju promovirati projekat “Fair igra za fair djetinsjtvo” u suradnji s Košarkaškim savezom BiH i uz financijsku podršku USAID-a, šireći toleranciju, prijateljstvo i fair play na svim terenima. Utakmice u Hrvatskoj obilježila je fer igra i poštivanje protivnika. Uz brojne medalje u posebnoj kategoriji „Fair play“ ove godine je nagrada dodijeljena malonogometnoj ekipi iz Kruševca.

Uz vatromet i koncert Sportske igre mladih 2015. su službeno zatvorene, a osmijesi na licima mališana su potvrdili da su Igre najljepša sportska priča.