Šesnaesti Humski dani poezije održani u Vitezu

Lijepoj, zanimljivoj i tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji „Humski dani poezije“, šesnaestoj po redu, ove je godine bio Vitez. Riječ je o književno-pjesničkom susretu sa srednjoškolcima književnika i pjesnika članova Društva Hrvatskih književnika Herceg – Bosna, koji je u utorak održano u Vitezu u amfiteatru Etno sela „Čardaci“.

Ovaj zanimljivi književni događaj i lijepi ugođaj koji iz godine u godinu sve više plijeni pozornost javnosti, pokazao se zanimljivim i viteškim srednjoškolcima, njihovim profesorima ali i drugim građanima Viteza, ljubiteljima lijepe pisane riječi.

U ime domaćina, učenike i prisutne građane i ugledne goste – književnike i pjesnike- riječima dobrodošlice pozdravio je profesor Vatroslav Matić. To je učinio i ugledni član Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosnas, poznati i vrijedni djelatnik u Matici hrvatskoj, HKD Napredak, urednik i recenzent u biblioteci (P)ogledi, te autor brojnih i rado čitanih članaka filozofsko-esejističkog usmjerenja, profesor Ivan Sivrić. U svom obraćanju Sivrić je iskazao zadovoljstvo što se ova ugledna kulturna manifestacija održava u Vitezu, te istaknuo nekoliko vrijednih književnih aktivnosti DHK H – B, posebno apostrofirajući „Humske dane poezije“, „Šimićeve susrete“ „Ikavski skup“ i druge

Ovom prilikom gosti viteških srednjoškolaca i drugih građana poštovatelja lijepe pisane riječi članova DHK H-B bili su: Sonja Jurić, Ivica Budulica – Strikan, Željko Kocaj, Srećko Marijanović, Anto Marinčić, Dragan Mučibabić, Anto Stanić, Marko Tokić, Anto Zirdum i Ivan Sivrić. Razgovarali su s prisutnim, čitali svoje pjesme, odgovarali na pitanja…, a i pojedini učenici pjesnicima su se predstavili svojim pjesničkim pokušajima i prvijencima.

Prethodni članakPremijer SBŽ-a i Praštalo: Vlada SBŽ-a je “vlada kontinuiteta”
Sljedeći članakUskoro niže cijene vozačkih dozvola i osobnih iskaznica